Владимир Савов положи клетва в Народното събрание като заместник-председател на

...
Владимир Савов положи клетва в Народното събрание като заместник-председател на
Коментари Харесай

Владимир Савов положи клетва като надзорник на застрахователния бранш в Комисията за финансов надзор

Владимир Савов постави клетва в Народното събрание като заместник-председател на Комисията за финансов контрол с сектор „ Застрахователен контрол “. Савов дълги години бе член на комисията, а през последните пет месеца е бил шеф на департамента за регулаторна политика и тактика в Независимия финансов регулатор на Казахстан. Той стартира кариерата си през 1993 година в дирекция " Кореспондентски връзки с чужбина " на държавната по това време Булбанк (сега " УниКредит Булбанк). Следва стаж в " Банк ъф Ню Йорк ", а по-късно работи като старши анализатор в " Ю Би Европейски Съюз " и в " Креди Суис ".

Той замества Илиана Христова, която довърши мандата на Ралица Агаин. Савов беше краткотрайно изпълняващ длъжността зам.-председател в продължение на 9 месеца, откакто Ралица Агаин подаде оставка от поста около банкрута на застрахователната компания „ Олимпик “ през лятото на 2018 година През януари 2020 година малко преди да изтече 6-годишния му мандат Савов подаде оставка.

Председателят на КФН Бойко Атанасов разяснява, че е надълбоко убеден, че Савов е персона със сериозен опит, умения и добра известност, е от извънредно значение за сполучливата работа на комисията.

Освен това Народното събрание утвърди Петър Джелепов за член на комисията. Той стартира кариерата си в " Райфайзенбанк (България) ", минава през СИБАНК, след което дълго време работи като районен управител в ръководство " Клонова мрежа " на ОББ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР