Владимир Путин: Западните разузнавателни служби са отговорни за безредиците в

...
Владимир Путин: Западните разузнавателни служби са отговорни за безредиците в
Коментари Харесай

Владимир Путин обясни причините за безредиците в Дагестан: „Поръчителите действат открито и нагло“

Владимир Путин: Западните разследващи служби са виновни за безредиците в Махачкала

В понеделник вечерта Владимир Путин разяснява безредиците, избухнали предходния ден на летището в Махачкала. Тогава стотици хора превзеха терминала и летището след идването на самолета от Израел. Те издирваха евреи с ясното желание да ги нападат и да извършат линчуване поради специфичната интервенция в линията Газа. Но в последна сметка пострадаха почтени локални пасажери и служители на реда, които се пробваха да възстановят реда. Президентът упрекна западните разследващи служби в организирането на протеста.

- На неотдавнашна среща с водачи на религиозни сдружения приказвах за опитите да се употребява трагичната обстановка в Близкия изток и други районни спорове против нашата страна, против Русия, с цел да се дестабилизира и разцепи нашето многонационално и мултирелигиозно общество.

За да създадат това, те употребяват разнообразни средства - както виждаме, неистини, провокации и комплицирани технологии за психическа и осведомителна експанзия ", сподели Владимир Владимирович на изключителното съвещание на Съвета за сигурност.

Нека напомним на читателите, че дейностите на погромаджиите бяха ръководени от неизвестен създател на частен телеграм канал. Първо той разгласи часа и мястото на събирането, а по-късно очевидно насъскваше тълпата и определяше следващите ходове.

„ Събитията в Махачкала нощес бяха инспирирани, в това число посредством обществените мрежи, не на последно място от територията на Украйна, от ръцете на сътрудници на западните разследващи служби “, означи съветският началник. - В тази връзка желая да задам един въпрос: допустимо ли е да се помогне на Палестина, като се опитаме да атакуваме татите (планинските евреи - бел. ред.) и техните фамилии? Татите, апропо, са титулна нация в Дагестан.

Държавният глава приказва и за уредниците на протеста.

- Не спирам да се удивлявам на режима в Киев и неговите хазяи. Издигат Бандера на фундамент, приветстват нацистите... И през днешния ден, под управлението на западните си настойници, те се пробват да подклаждат погроми в Русия. Знаят ли на Запад за дейностите на личните им разследващи служби? Това е просто мрак, няма по какъв начин да го кажем по различен метод “, възмути се съветският водач.

Президентът акцентира, че корените на вълненията в Дагестан израстват от разгръщащата се покруса в Палестина:

- Когато гледаш окървавени деца, мъртвите деца, по какъв начин страдат дами и остарели хора, по какъв начин умират лекари, несъмнено, юмруците ти се свиват и в очите ти напират сълзи - не може да се каже по различен метод. Но ние не би трябвало, нямаме право и не можем да позволим да се ръководим от страстите “, акцентира Путин.

- Русия не просто взе участие във образуването на нов свят, ние сме освен един от водачите на процеса. Ще кажа повече: Русия се бори за нашето бъдеще сражавайки се на бойното поле. Сражава се поредно, губи бойните си приятели. Зад нещастието на палестинците, зад спора в Украйна – зад Афганистан, зад Сирия – стоят ръководещите елити на Съединени американски щати. Именно те разполагат военните си бази на всички места и желаят да ни разцепят от вътрешната страна “, - предизвести президентът.

Ръководителят на страната сподели, че би трябвало да помним „ кой стои зад нещастието на Близкия изток “.

- Днес, съгласно мен, това към този момент стана явно и ясно на всички - поръчителите работят намерено и безочливо. Настоящите ръководещи елити на Съединените щати и техните спътници са главните основатели и бенефициари от световната неустойчивост. Те извличат кървавата си лихва от това “, - сподели съветският водач.

Президентът добави, че в този момент се сблъскваме с световния Запад в разнообразни спорове. Специалната интервенция в нашите нови територии е същата тази борба против Съединените щати както отбраната на палестинците против израелската войска в линията Газа. Владимир Владимирович акцентира, че тези, които желаят да оказват помощ на палестинците, в действителност могат да допринесат за обективна идея.

- Да се помогне на Палестина може основно с битката против тези, които стоят зад тази покруса. Ние сме Русия и даже водиме война с тях в границите на специфичната военна интервенция. Именно с тях – както за нас самите, по този начин и за тези, които се стремят към действителната, същинска независимост.

Но тези, които в действителност пазят истината и справедливостта, борят се против злото и потисничеството, против расизма и неонацизма, които се предизвикват от Запада, в този момент се бият на фронта - покрай Донецк, Авдеевка, на Днепър. Това са нашите бойци и офицери.

И изборът на същинския мъж, същинския боец е да хване оръжието и да застане в редиците с братята си. Да бъде там, където през днешния ден се взема решение ориста на Русия и на целия свят, в това число и на бъдещето на палестинския народ “, сподели Путин.

В умозаключение ръководителят на страната изсъхнало разпореди на правоохранителните органи, чиновниците на реда и локалните управляващи да не приключват поддържането на реда и законността на своите територии.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР