Владимир Путин отправи молба към двама от влиятелните европейски лидери.Руският

...
Владимир Путин отправи молба към двама от влиятелните европейски лидери.Руският
Коментари Харесай

Путин към Макрон и Шолц: Окажете натиск върху Киев, за да се прекрати кръвопролитието

Владимир Путин насочи молба към двама от авторитетните европейски водачи.

Руският президент Владимир Путин информира през днешния ден в телефонен диалог френския си колега Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц за положението на договарянията сред Москва и Киев и отговори на изразената от тях угриженост за филантропичната обстановка в Украйна, заяви Кремъл, представен от Българска телеграфна агенция.

Руското президентство не уточни детайлности за казаното от Путин за договарянията, които се водят в Беларус. Вчера той означи " известни позитивни промени ".

В тристранния диалог Макрон и Шолц са повдигнали въпроси за филантропичната обстановка, основала се вследствие на съветските военни дейности. В отговор Путин е обвинил украинските сили в " най-груби нарушавания " на интернационалното филантропично право и е призовал френския си сътрудник и немския канцлер да окажат напън върху Киев за прекратяването им.

Путин е споделил на Макрон и Шолц, че украинските сили правят " убийства без съд и присъда на съперници " и " вземат за заложници за мирни жители ", които " употребяват като жив щит ", а също, че разполагат тежки оръжия в жилищни региони, покрай лечебни заведения, учебни заведения и детски градини ", се споделя в официалното съобщение на Кремъл.

Той упрекна също украинските " националистически батальони ", че " редовно пречат на избавителните интервенции и заплашват цивилните, които се пробват да се изтеглят " от регионите на бойни дейности.

" Владимир Путин призова Еманюел Макрон и Олаф Шолц да влияят на управляващите в Киев, тъй че те да прекратят тези незаконни дейности ", добавя Кремъл.

След диалога сред тримата водачи френското президентство съобщи, че обвиняванията на Москва против Украйна, че прави нарушавания на филантропичното право, " са неистина ".

В траялия час и половина диалог френският президент и немският канцлер са призовали за следващ път Русия да приключи неотложно военните дейности и да вдигне обсадата на Мариупол, където филантропичната обстановка е непоносима, уточни Елисейският замък.

След връзката сред тримата представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че спешните договаряния сред Москва и Киев, които се водеха присъствено в Беларус, са траяли посредством видеовръзка. Ръководителят на съветската делегация в Беларус Владимир Медински ще продължи да води договарянията от страна на Русия, посочи Песков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР