Владимир Путин изчака празника на Руските ВМС, за да обърне

...
Владимир Путин изчака празника на Руските ВМС, за да обърне
Коментари Харесай

Le Temps: Кремъл не изгори мостове, но показа сила

Владимир Путин изчака празника на Руските Военноморски сили, с цел да „ обърне наказването в цвета на триумфа ” и да разгласи най-голямото за цялата история изпъждане на американски дипломати от Русия, написа швейцарският вестник Le Temps. При това самият Путин тогава беше в Санкт Петербург на най-големия церемониал от времето на Съветския съюз, показващ мощта на съветската войска. Демонстрацията на мощ е доста значима за Путин, написа изданието, той построи своята известност върху обещанията да направи от Русия свръхдържава, способна да конкурира Съединени американски щати. С наближаването на президентските избори в Русия следващата година, Путин все по-малко е податлив на отстъпки на интернационалната сцена.

Според специалисти, Путин е изгубил всевъзможни илюзии, че Тръмп е кадърен да ръководи американската система за въздържане и доминиране в американския либерален уред.

Колкото са обаче по-силни американските наказания, толкоз по-голяма е поддръжката за съветския президент, а по тази причина се получава, че в следствие американските управляващи се намесват в съветските политически процеси в полза за Путин, написа изданието. Други специалисти обаче смятат, че Кремъл изпитва скука във връзка основаната обстановка, защото разчиташе на нормализация на връзките.

Впрочем съветският отговор на глобите е единствено „ сходство на твърдост”, защото взаимното изпъждане на дипломати е най-безболезненият метод да се изрази неодобрение. Нещо повече, мярката е изцяло обратима.

Политолози допускат, че в този момент ограниченията ще се втвърдят и във вътрешната политика във връзка с правозащитниците, Неправителствени организации, медиите и опозицията. Що се отнася до външнополитическата сфера, то Русия от ден на ден идва до мнението, че непредсказуемата и твърда политика, асиметричните отговори без непотребни скрупули на съвестта се оказват по-ефективни, в сравнение с разговорът със Запада. „ Кремъл мостове не е горил, само че приближаването на президентските избори очевидно подтиква към експериментиране на преградните бариери” – прави извод Le Temps.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР