Владимир Путин и Александър Лукашенко ще се срещнат в Сочи

...
Владимир Путин и Александър Лукашенко ще се срещнат в Сочи
Коментари Харесай

ТАСС: Лукашенко и Путин се срещат в Сочи на 22 февруари

Владимир Путин и Александър Лукашенко ще се срещнат в Сочи на 22-ри февруари. Лидерите на Русия и Беларус възнамеряват да обсъдят огромни и значими планове, както и интеграцията, излиза наяве от информация на държавната осведомителна организация ТАСС.
Държавните глави на двете страни са обект на голямо публично неодобрение и интернационален напън поради митингите против ръководството в Минск и Москва.

В Беларус митингите избухнаха откакто Лукашенко завоюва президентските избори с 80% от вота. Смята се, че резултатите са били манипулирани за той да затвърди диктатурата си. В Русия пък демонстрациите избухнаха в поддръжка на опозиционера Алексей Навални, който преди месеци бе токсичен, а по-късно арестуван и наказан на 3 години и половина затвор, след връщането си на родна земя.

Лукашенко ще е в Сочи на работна аудиенция, оповестиха от Кремъл.

“Намерението е да бъдат разисквани значими въпроси за развиването на връзките сред Русия и Беларус. Става дума за стратегическо партньорство и съюз. Специално внимание ще се обърне на огромни взаимни планове в областта на стопанската система, енергетиката, културата, както и върху филантропични въпроси”, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това бе доказано и от беларуска страна. Стана ясно още, че Лукашенко и Путин ще обсъдят въпроси, касаещи интернационалната политика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР