Владимир Пейков, специалист лов в Ловно-рибарско дружество – гр. Девин

...
Владимир Пейков, специалист лов в Ловно-рибарско дружество – гр. Девин
Коментари Харесай

Пейков от Ловно-рибарско дружество – гр. Девин: Още не е събрана всичката мъртва риба, има и още в реката

Владимир Пейков, експерт " лов " в Ловно-рибарско сдружение – гр. Девин е един от първите, пристигнали на мястото на екокатастрофата в Девинска река .

" Обадиха ми се, че е станало някакво произшествие и има измряла риба, отзовах се незабавно ", описа Пейков пред кореспондент на  " Фокус ".

" С сътрудниците отидохме на място и тръгнахме против течението на реката, с цел да забележим от кое място е казусът. Накрая стигнахме до извода, че казусът идва от завода за бутилиране, от Девинска вода. След известно време дойдоха и представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, които установяваха същото ", свидетелства той.

" Децата рибари събираха мъртвата риба от реката, локалните рибари помагаха. Това, което го събрахме като количество, го хвърлихме в ямата за боклуци. Но не е събрана още цялата риба, има още ", безапелационен е Владимир Пейков.

Изминаха три дни, откогато деца събираха цяла вечер отровената мъртва риба от реката, а против замърсителя - цех за бутилиране на минерална вода, към този момент е формирано досъдебно произвеждане по случая.

Пред  " Фокус " мениджърът цех в  " Девин " ЕАД Иван Станев дефинира случилото се като " повреда и безспорен случай ". 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР