Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа за нарушаване

...
Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа за нарушаване
Коментари Харесай

Фейсбук вкарал Каролев в ареста

Владимир Каролев е бил арестуван за 24 часа за нарушение на ограничаването да се напуща региона на местоживеене без уважителни аргументи. От Софийската районна прокуратура прецизираха, че за това проверяващите са научили от изявления на Каролев в обществената мрежа.

Вчера в два поста във Facebook Каролев описа, че е търсен от чиновници на Министерство на вътрешните работи в офисите му в София. С него се е свързал, с цел да разбере къде е, и чиновник на Министерство на вътрешните работи. Под изявленията си самичък изяснява, че е в Разлог и дори и направил планински преход, в което не виждал нищо нелегално.

Според прокуратурата обаче Каролев е подхванал пътешестване до друга област в нарушаване на заповедта на здравния министър за ограничение разпространяването на коронавирусната зараза.

След инспекция на декларацията, която той посочил на съответния контролно-пропусквателен пункт, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни аргументи.

От изявленията и мненията му във Facebook пък прокурорите вършат извод, че той демонстративно е показал неуважение на откритите правила и ограничения, издадени срещу разпространяването на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предизвестяват, че ще реагират и отсега нататък по същия метод на всеки случай на безотговорното отношение и отвращение да съблюдават въведените в страната ограничавания и ограничения в изискванията на изключителното състояние.

С влизането през вчерашния ден в действие на Закона за изключителното състояние за нарушаване на карантина в условия на пандемия наказването е до пет години затвор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР