Владимир Гогов от Lidl разказва за предимствата на практикантската програмаЗа

...
Владимир Гогов от Lidl разказва за предимствата на практикантската програмаЗа
Коментари Харесай

Първата работа може да помогне на младите да сбъднат мечтите си

Владимир Гогов от Lidl споделя за преимуществата на практикантската стратегия За десети път тази година Lidl ще организира своята практикантска стратегия, ориентирана към пълнолетни възпитаници в 11 и 12 клас от цялата страна.
В рамките на два месеца през лятната почивка те ще работят в магазините на веригата, като се грижат за подредбата на стоката, оказват помощ на клиентите и опознават главните правила на работа в ритейл бранша. За първи път тази година участниците могат да избират сред 6- и 8-часов работен ден. Те ще разполагат и с пет дни неплатен отпуск, с цел да съчетаят работата с море и отмора. Едновременно с това печелят първата си заплата, а в допълнение получават 200 лева ваучери за храна месечно и специфични отстъпки в Lidl Plus за интервала на програмата. За да са още по-мотивирани, най-добре представилите се практиканти могат да завоюват и атрактивни награди – 1500 лева стипендия за първата година в университета или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лева под формата на ваучери за извършване на покупки в Lidl. Тази година лятната процедура ще се организира от 3 юли до 31 август, като 22 май е крайният период, до който учениците могат да аплайват на.  

По мотив 10-то издание на програмата Lidl гостува на 30 учебни заведения в страната, с цел да показа изгодите и опциите, които тя дава на учениците. Един от хората, които влизат в час, е Владимир Гогов, районен управител продажби в компанията.
-->


Сред преимуществата за младите, които показва, е, че получават доста нови умения – да бъдат независими, да ръководят времето и приоритизират дилемите си, както и да работят в екип. „ Хората в Lidl са извънредно приветливи и отзивчиви. През цялото време практикантът има до себе си наставник – умел експерт, който го направлява и му оказва помощ в работата “, споделя той. Учениците виждат по какъв начин работи огромна международна компания като Lidl. Веригата е водач в търговията на дребно в Европа, както и потвърден шеф. За четвърти път тази година Лидл България получи влиятелния интернационален документ TOP Employer и бе отличена като най-хубавият шеф в ритейла у нас.

„ Още по-ценното обаче е, че програмата може да бъде извънредно добър старт в професионалното развиване на всеки младеж. Много практиканти по-късно остават на работа при нас, образоват се за по-високи позиции или аплайват за другите ни юношески стратегии, като да вземем за пример стажантската стратегия “, прибавя Владимир.

Първата работа може да помогне на младите да осъществен и своя огромна фантазия. Също както се случва със самия него. „ Като момче мечтаех да си купя бял Volkswagen Golf 3. Струваше ми се доста нереално и непостижимо. Започнах обаче да работя още като възпитаник и да икономисвам. Първо в ресторант през лятото, а към този момент като студент и на бригади в Германия. Спестявах всичко за тази цел, до момента в който най-после съумях и си купих колата. Бях извънредно благополучен, а най-важният урок, който научих, бе, че когато полагаш старания и си непрекъснат в фантазиите си, те рано или късно се сбъдват. И пътят към тях постоянно стартира точно от първата работа “, споделя той.

Повече за практикантската стратегия на Lidl може да намерите.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР