Владимир ГЕОРГИЕВ е роден през 1973 година. Той е издигнат

...
Владимир ГЕОРГИЕВ е роден през 1973 година. Той е издигнат
Коментари Харесай

Мога да дам още много за развитието на Самоков

Владимир ГЕОРГИЕВ е роден през 1973 година. Той е повдигнат за кмет за четвърти мандат. Георгиев приключва междинното си обучение в Самоков, продължава висшето си обучение в Югозападния университет със компетентност " Право ". Бил е общински консултант от 2007 до 2011 година Зам.-председател е на Асоциация " Общински гори " и зам.-председател на Областния съвет за развиване на Югозападния регион. Георгиев е притежател на премията " Кмет на годината " за София област за 2012 година. Член е на УС на НСОРБ.

- Г-н Георгиев, какво ви стимулира да се кандидатирате за четвърти мандат кмет на Самоков?
- Подкрепата на хората, която получавам през всички тези години. За мен това е значимо, тъй като постоянно съм се стремял да прослушвам, да оказвам помощ за решение на проблем, да поддържам начинания. Когато толкоз дълго си отпред на една община, към този момент си безусловно наясно с проблемите и решенията. Гледаш по какъв начин се трансформират градът и селата и това те окуражи и стимулира да надграждаш. Управлението на една община е извънредно динамичен развой. Ежедневно се сблъскваш с проблеми, с проблеми, а решението на всеки един носи необикновено задоволство. Мотивира ме и отговорността, че към момента мога да дам доста на община Самоков.
- Какво успяхте и какво не успяхте да свършите през интервала, в който управлявате общината?
- 12 години са и дълъг, и къс интервал. Бях на 38 години, когато поех ръководството на община Самоков, в този момент следва да навърша 50. Като се обърна обратно си давам сметка, че в нито един миг не съм спирал да работя, да мисля по какъв начин да създадем община Самоков по-привлекателно място за живот и считам, че значително се справихме.     Много младежи избраха да се върнат, тъй като тук базата на детските градини е доста добра, имаме места за всички деца. През последните две години открихме нова детска градина, а на две направихме пристройки, с цел да увеличим потенциала им. Всички учебни заведения са санирани, с доста добра материална база. На четири от тях са построени нови спортни площадки в дворовете, имаме планова подготвеност за останалите. Създадохме удобна среда с места за отдих, детски кътове, благоустроихме крайградските паркове, изградихме нов градски парк " Крайискърец ".
Центърът ни е благоустроен с доста места за отдих и разходка. Направихме спортни площадки, фитнес площадки и други Стремим се да сътворяваме прелестни условия за живот. През последните четири години се вложиха доста средства в най-големия квартал в Самоков " Самоково ". Изградихме над 10 паркинга, пет детски и три спортни площадки. Подменихме централния тръбопровод, асфалтирахме улици, изградихме велоалеи. Там бяха санирани 15 блока през предишния мандат, сега се санират още четири. Работили сме в целия град с замяна на тръбопровод и канал, асфалтиране на улици, благоустрояване на градинки, създаване на детски кътове. Градът наподобява доста друго след миналите три мандата.
Стремим се грижата за хората да се усети във всяко кътче в община Самоков. Значителни ремонтни действия се направиха по селата. Но с изключение на вложенията във тръбопровод и асфалт, към този момент можем да се похвалим с ремонтирани здания на осем кметства, нови площадни пространства в пет села. Вече по напълно друг метод наподобяват селата и е реалност, че през последните години се закупиха много къщи там и сега мисля, че няма никакво предложение.
Не можем да не отбележим сериозната работа в областта на екологията. Създадохме Регионален център за ръководство на отпадъците, с помощта на който жителите имат опция да изхвърлят разделно събраните си боклуци гратис. Там се сепарира отпадъка, с помощта на което постигнахме над 50% оползотворяване и надлежно понижаване на депонирания боклук. Закупихме машини за разчистване. Реализирахме начинания по зарибяване, залесяване, акции по разчистване. Най-сериозният ни триумф е създаване на Приюта за безстопанствени животни, който напълно скоро ще отворим. Това е едно положително решение на казуса с бездомните кучета.
За последните 12 години в общинската болница са вложени близо 10 млн. лв. в техника, ремонт на отделенията, ремонт на покрива, създаване на паркинг, обезпечаване на налична среда, благоустрояване на пространството към поликлиниката и други Добрата база ни оказа помощ доста и в КОВИД рецесията, като взаимно с управлението на МБАЛ-Самоков осигурихме положително лекуване на хората от Самоков.
Гордея се, че оОбщина Самоков дава доста богат пакет от обществени услуги. Като започнете от грижата за изоставените деца в Центъра от фамилен вид, за възрастните хора в Домовете за остарели хора. Открихме 5 нови пенсионерски клуба, посредством които се обезпечава обществен живот на възрастните. Направихме Център за обществена рехабилитация и интеграция както и Дневен център за деца и младежи с увреждания. В Центъра за социална поддръжка осигуряваме грижа за хора в риск. Имаме и Консултативен център за поддръжка на млади фамилии с деца до 7 година Изграждаме още един център за поддръжка " Модел за интегрирано развиване ", Отделно от тези обществени действия, създадохме общинско дружество " Детско, ученическо и столово хранене. Освен по-качествена храна за учебни заведения, детски градини и обществени домове, тук се подготвя храната за 180 консуматори на услугата Домашен обществен патронаж и за 150 консуматори на услугата " Топъл обяд ". Основния приоритет на една локална власт би трябвало да бъде точно грижата за хората.
- Какви са Вашите цели, в случай че самоковци отново ви гласоподават доверие и ви изберат за собствен кмет?
- Искам да продължа, тъй като към този момент съм построил визия за развиване на общината и тя е дълготрайна, най-малко за идващите пет години. Енергийната рецесия и високите цени на тока и природния газ ни подсказаха, че би трябвало да имаме опция. Не си позволихме да спрем осветлението на града и селата или отоплението на учебни заведения и детски градини. Вече подготвихме и внесохме план за създаване на фотоволтаични системи.
Част от обитаемоте места имат проблеми с превоза. Внесли сме план за закупуване на електробуси, с цел да осигурим транспортните връзки. Ще продължим да влагаме в болничното заведение и фрагментите им. Ще разтеглим обществените си услуги. Имаме план за реорганизация на Общинския пазар. Ще продължим да разширяваме и благоустрояваме парковете и парковата среда. Ще работим за изработката на екопътеки, туристически направления, развиването на нови дестинации. Все повече села стават привлекателни за туризъм и ни еще се постараем да осигурим развиването им в тази посока.
Много са амбициозни проектите ми за община Самоков. Аз съм посочил, че мога да работя и желая да продължа, тъй като считам, че Самоков го заслужава. Няма отмалялост, даже в противен случай. Всеки съумях, всеки осъществен план, всеки решен проблем, ме окуражи повече.
- Какви хора са включени в листата за общински съветници за бъдещия минипарламент на Самоков?
- Листата на Българска социалистическа партия е най-добре уравновесена. В нея имаме експерти - лекари, инженерии, финансисти, икономисти, учители, обществени служащи, хора от туризма, предприемачи и общественици. Голяма част от хората ни в листата са се заели с редица обществени дела и аз доста се годрея с тях. Винаги, когато ги представям акцентирам преимуществото, че всеки един от тях може доста да способства с хрумвания и експертиза за работата на Общински съвет и развиването на община Самоков. Отборът ни е млад, само че упорит, формиран от хора, потвърдили се освен в профессионален проект, само че и като персони.
- Защо гласоподавателите би трябвало да гласоподават за претендентите на Българска социалистическа партия?
- На първо място гласоподавателите би трябвало да гласоподават. През последните две години те вървяха на избори пет пъти и считам, че се усеща отмалялост. Но изборите за локална власт е доста по-различно от парламентарни избори. Това ръководство сигурно ще бъде отпред на общината през идващите четири години. Много е значимо хората да изберат дейни и дейни лица, които да работят с визия и сърце за Самоков. През последните 12 години администрацията ни е обърната към тях.
- Какви са вашите послания към съгражданите Ви?
- Общувам доста с хората и постоянно съм се вслушвал в техните рекомендации, подкрепял съм концепциите им. Научих се да работя с хетерогенен общински съвет и с разнообразни държавни управления. А това се построява с години и към този момент умерено мога да заявя, че знам по какъв начин. Имам една приказка в такива случаи " Ако не може през вратата, ще вляза през прозореца ". Не се отхвърлям, когато би трябвало да извоювам нещо за Самоков и съм се научил да реализирам задачите си. На моите съграждани в този миг желая да кажа единствено едно. Гласувайте! Не се отхвърляйте от правото си, което Ви е дала демокрацията. Важно е и от Вас зависи по какъв начин по-късно ще се развива общината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР