Вкусната и добра храна сама по себе си е удоволствие

...
Вкусната и добра храна сама по себе си е удоволствие
Коментари Харесай

Седемте храни за щастлив живот според китайците

Вкусната и добра храна сама по себе си е наслаждение за сетивата. Според китайците, обаче, има някои избрани артикули, които спомагат за благополучен живот. Както е известно, този народ се слави с дълбоки знания освен в храната, а и в човешката логика на психиката, орис, астрология и така нататък Ето ги 7-те храни, които ще ви донесат шанс, съгласно китайците.

1. Торта

Тук се има поради специфична китайска торта, която се подготвя с оризово брашно. По този метод, хората честват живота. Те се радват на това, което имат и той им се отплаща с в допълнение триумфи. Е, в случай че не може да си приготвите такава торта, пробвайте с някоя друга. В последна сметка, най-малко ще сте получили удоволствието от нейния усет.

2. Пролетни ролца

 пролетните рулца са храна за благополучие съгласно китайците

Изключително вкусна храна, която носи и шанс съгласно китайците. Китайският народ има вяра, че те символизират пролетта, а тя от своя страна – новото начало. Ролцата са дребни златни кюлчета, които ще се натрупат в живота ви и ще ви оказват помощ да се развивате. Може да се употребяват печени или пържени, със сос, който да ги направи още по-неустоими.

3. Кнедли

Според китайските вярвания, тази храна символизира благосъстоянието. Колкото повече кнедли изядете, толкоз повече пари ще спечелите. Те могат да бъдат приготвени по друг метод – печени, пържени или на пара, няма значение. Яжте кнедли, с цел да станете богати.

4. Патица по Пекински

 патицата по пекински носи шанс

Едно от най-вкусните меса се свързва с шанса, защото кожата на патицата е алена, а това е китайският цвят за разцвет. Консумира се печена на муден огън, с цел да резервира свежестта си, нарязана на тънки късчета, увита в тесто. За гарнитура се употребяват лук, краставица и сос хойсин.

5. Морски блага

И в частност скариди и омар. Господарите на морсия свят са знак на шанс, берекет и благосъстояние. Те се сервират върху тъмна плоча или различен съд, и контрастират прелестно, също както триумфът идва и засенчва всички негативи.

6. Риба

Тук, изискването за благополучие е рибата, която сте решили да хапнете, да бъде цяла. Рибите плуват постоянно напред, а китайският народ е свързал това с бъдещото развиване и разцвет. Рибата е въплъщение на остатъка от миналата година, който в актуалната ще играе роля на мотор за струпване на още повече позитиви.

7. Юфка

Тя е обичайно ядене, което нормално участва на трапезата на Китайската Нова година. Народът има вяра, че това е храна за дълъг и благополучен живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР