Вкусна салата от зелени домати и моркови за зимата През есента

...
Вкусна салата от зелени домати и моркови за зимата
През есента
Коментари Харесай

Вкусна салата от зелени домати и моркови за зимата

Вкусна салата от зелени домати и моркови за зимата

През есента постоянно остават доста зелени домати. Ето за какво желаеме да ви предложим една рецепта за невероятна салата, която елементарно ще издържи през цялата зима. Получава се доста вкусна салата, даже може да бъде сложена на празничната софра.

Необходими съставки:

зелени домати – 1 кг.
камби – 0,5 кг.
моркови – 0,5 кг.
лук – 0,5 кг.
вода – 0,5 л.
растително масло – 125 мл.
захар – 80 гр.
сол – 1 супена лъжица
оцет 9% – 125 мл.

Начин на подготвяне:

Първо всички зеленчуци се измиват. Доматите нарежете на части. Обелете лука и го нарежете на полумесеци, почистете морковите и ги нарежете на дребни кубчета. Почистете чушките от семената и ги нарежете на ленти. Оставете зеленчуците за 2 часа, с цел да пуснат сок. В тенджера сложете олиото, захарта и солта. Загрейте олиото и прибавете готовите зеленчуци в него.

Ако течността е малко, прибавете малко количество вода. Разбъркайте добре всички съставки и задушавайте под похлупак в продължение на 10-15 минути. След това прибавете оцета, задушавайте още 2 минути и напълнете със готовата салата авансово стерилизирани буркани. Затворете и стерилизирайте за 10 минути. След като изтече избраното време обърнете бурканите и ги покрийте с одеяло и оставете да се охладят.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР