Вкусът и ползите от храната зависят от състоянието, в което

...
Вкусът и ползите от храната зависят от състоянието, в което
Коментари Харесай

Защо не трябва да ядете храна, приготвена от болен или нещастен човек

Вкусът и изгодите от храната зависят от положението, в което е била приготвена. Кой я е приготвил, какво е претърпял този човек, какво е здравето му и какви са мислите му?

Това се оказва, че е доста значимо, изключително в случай че имаме някаква прочувствена връзка с този човек. Точно тогава храната, която подготвя, ни влияе изключително мощно.

Храната е сила

 Храната има сила

Случва се да купите храна от добре познато място, където постоянно е била вкусна, само че да изхвърлите всичко. Не че е безвкусна, няма от какво да се оплаквате: всичко е свежо, добре приготвено, наподобява съвършено - същото както постоянно. Но е безвкусно дотам, че не може да се яде. Като стиропор. Въпреки че има сол и подправки...

Връщате се да вземете нещо друго от същото място. Продавачът ви пита: Не хапнахте ли добре с предходната порция, има ли проблем?. Казвате му, че по някаква причина храната е била доста безвкусна. И неприятният усет в устата остава дълго време.

Той ви признава, че и други се оплакват от същото. Но, готвачът не се е трансформирал, рецептата също. Всички същите артикули... Но, споделя, че готвачът сега скърби доста - умрял е татко му, който доста обичал. Тревожи се, плаче, само че работи. Семейството му би трябвало да претърпява, въпреки всичко.

Така. В положение на остра тъга човек трансферира силата си към храната. Органолептичните ѝ свойства се трансформират, усетът се трансформира - опитите демонстрират, че в действителност има връзка.

Нищо чудно, нали съгласно античното вярване прясното мляко е вкиснало при наличието на вещицата и тестото не е втасало. А за вещици постоянно са считани хора, които са психологично заболели или се отличават с изключителна завист и злоба. Или са страдали от тежка меланхолия - това се е считало за " вреда ".

 Храна от трагичен човек

Следователно храната може да стане безвкусна даже в ръцете на умел готвач, в случай че той сега има някакъв проблем. А в случай че злобен човек ни почерпи, можем даже да се отровим - енетичната нервна система ще реагира на такава " почерпка ".

Освен това признато е, че не би трябвало да се взема храна от заболели, нещастни или небогати хора - дружно с храната можете да вземете непознат негатив. Особено в случай че познавате индивида или явно виждате признаци на болест или беднотия. Или най-много на завист.

Храната е сила, само че освен калории и множеството хора са го усещали. Това е в действителност по-фината „ прочувствена сила “, както някои учени в този момент я назовават. Затова внимавайте какво ядете и кой ви е сготвил, изключително в случай че сте мощно сензитивен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР