ВКС потвърди оправдателна присъда на Окръжен съд-Видин по делото за

...
ВКС потвърди оправдателна присъда на Окръжен съд-Видин по делото за
Коментари Харесай

ВКС потвърди оправдателната присъда по делото за експлозията в завод „Миджур“ с 15 жертви

ВКС удостовери оправдателна присъда на Окръжен съд-Видин по делото за детонацията в цех „ Миджур “.
Съдебният акт на окръжния съд беше подложен на въззивна и касационна инспекция, като и двете инстанции потвърдиха напълно постановената присъда от Видинския областен съд. С нея всички подсъдими за гърмежа през 2014 година при утилизация на противопехотни мини в цех „ Миджур “ (собственост на „ Видекс “ АД), предизвикал гибелта на 15 души, са приети за невиновни и оправдани по повдигнатите им обвинявания.
Според тричленния състав на Върховен касационен съд жалбата на частния обвинител е процесуално неприемлива, а митингът е позволен, само че безпочвен. Върховните съдии не одобряват доводите за позволени основни нарушавания на процесуалните правила, рефлектирали върху правата на една от страните в процеса.
Не са открити и пропуски в оценъчната и правоприлагаща активност на въззивната инстанция, която да е довела до нарушаване на материалния закон. Съдебният състав на Върховен касационен съд стои на позицията, че след задълбочена и деликатна преценка на наличната по делото доказателствена маса въззивният съд в атакувания правосъден акт основателно е удостоверил присъдата на Окръжен съд-Видин и е приел, че първоинстанционният съд е провел съответно, цялостно и всестранно правосъдно разследване, като е изяснил съответстващите обстоятелства в цялостния им размер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР