ВKrung Thep Maha Nakhon (Банкок) има ресторант, носител на множество

...
ВKrung Thep Maha Nakhon (Банкок) има ресторант, носител на множество
Коментари Харесай

Вечната яхния или безопасно ли е да се яде супа на 79 години

ВKrung Thep Maha Nakhon (Банкок) има ресторант, притежател на голям брой награди, наименуван Wattana Panich, където можете да поръчате и по-късно да ядете чорба от говеждо и козе месо, която е на 49 години.

Супата, която е разказана като " вкусна и ароматна, с същинска дълбочина на усета, който е мъчно да се изясни ", е приготвяна от три генерации готвачи, работещи в ресторанта. Всяка вечер каквото е останало в тенджерата се съхранява и се употребява още веднъж на идващия ден. Добавят се още съставки и целият развой стартира още веднъж, ден след ден, в продължение на десетилетия.

В Япония ресторант Otafuku в квартал Асакуса в Токио се сервира яхния, наречена oden, която се попълня непрестанно от 1945 година насам. Единствената причина да не датира от 1916 година, когато ресторантът отворил порти е, че супата била загубена при въздушно нахлуване по време на Втората международна война. Предполага се, че друга чорба съществувала от XV-ти век, до момента в който също не била изгубена през Втората международна война.



Както демонстрират непрекъснатите клиенти, неналичието на умрели в резултат на консумацията ѝ и набор от положителни мнения за нея в Tripadvisor, излиза наяве, че супите са безвредни за ястие, макар че не бихме предложили да си ги приготвяте сами вкъщи.

Първо, не е като да ядеш парченца месо от коза отпреди десетилетия. Въпреки че може да са се запазили следи от истинските съставни елементи, които да се окаже, че датират от някоя чорба на Тезей.

Супите се загряват и се държат да къкрят, тъй че да са задоволително горещи, с цел да бъдат убити всички бактерии, които може да бъдат добавени по време на допълнението им денем. Ако не се прибавят съставки, нездравословни за човешкото здраве и супата се вари непрекъснато, с цел да се убиват нездравословните бактерии, супата може да се допълва и да се яде дълго, дълго време ( само че ние не предлагаме тази процедура ).

Може би един ден ще имате опция да ядете чорба, която е по-стара от вас.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР