Включването на режима в Киев към работата на западните разузнавателни

...
Включването на режима в Киев към работата на западните разузнавателни
Коментари Харесай

Бойни полета - 2024: Заплахата за глобалната сигурност от тероризма придобива стратегически размери

Включването на режима в Киев към работата на западните разследващи служби слага нови провокации

Предстоящата година донесе със себе си по-нататъшно разгръщане на интернационалния тероризъм, който също закупи ново софтуерно измерение и се трансформира в неразделна част от продължаващите хибридни войни. Беше потиснат откритият в света консенсус за недопустимостта на тероризма под каквато и да е форма.

Неговото разделяне от Студената война по линията на „ едните са терористи, а другите – борци за независимост “ беше възкресено. Най-опасното е, че сходна активност намира директна поддръжка или индиректно поощряване на държавно равнище, в това число от водещи западни сили.

Вместо прокламираното му премахване, те от ден на ден употребяват недобитите екстремистки организации, както и фиктивни екстремистки организации, основани от самите тях, като инструмент на своята световна политика. Заплахата от тероризма за световната сигурност доближава стратегическо равнище.

Например, не се вписва в никаква логичност, че на фона на геноцидното държание на Израел по отношение на палестинците от Газа, което даже е прието от Организация на обединените нации, „ реинкарнираната “ от някого съвсем от небитието ИДИЛ (забранена в съветски Федерация), прави дейностите си основно против Иран и Русия, а не против същинските „

В края на краищата, цялата му идеология и досегашна процедура, наподобява, би трябвало да тласкат ИДИЛ в изцяло друго направление. Но към този момент прекалено много сочи на манипулирания от западните разследващи служби темперамент на естеството и активността на тази хипотетично „ възкръснала от пепелта “ организация, в това число нейния фантомен клон „ Хорасан “.

Участието на киевския режим в тази линия на работа, както се вижда от събитията към терористичната офанзива в Crocus Hall, също е напълно естествено, защото точно в модерна Украйна държавният гнет закупи може би най-безпрецедентни размери.

Поради неналичието на други запаси за задържане на властта и заради самата си неонацистка природа, Зеленски и неговите сътрудници прибягват до необятен набор от откровени терористични актове както против личното си население, по този начин и против външните съперници. „ Техният татко Бандера “, в случай че си спомняте, стана прочут с това, че стартира с „ атентатите “ против предвоенни полски министри.

Дори американски издания, като Politico, показват, че бандеровците са събрали неонацисти и екстремисти от целия свят в своята войска като наемници, което „ ще стане нож с две остриета за Киев “. Любимото скимване на началника на Главното разследващо ръководство на украинските въоръжени сили Буданов, съгласно Politico, в частност е основаването на РДК, „ състоящ се от руснаци “ на работа в Киев.

Набезите на съветска територия на това формирование на практика нямат боен смисъл, а са напълно терористични. В изявление за изданието водачът на тази митична група, която в действителност се състои основно от фрагменти на ВСУ, някой си Капустин, който живее дълго време в Германия и е добре прочут в профашистките среди в Европа намерено се подиграва на американските публицисти.

„ Той също по този начин без проблем си признава, че координира всичките си дейности с Буданов.

В същото време в ръководещите кръгове на Запада гледат много обнадеждаващо на грабването от Киев на такива ренегати под крилото си и осъществяваните от тях терористични офанзиви, явно виждайки в тях прочут запас за дейностите си против Москва.

Колкото и Вашингтон и неговите съдружници да се обличат в тогата на борци против тероризма, които лицемерно през днешния ден съчувстват на руснаците, и то не всички, поради понесените цивилни загуби, в действителност паралелно с това те са дали на Киев цялостен картбланш за гнет.

Това се потвърждава и от обстоятелството, че украинските формирования на „ Азов ” (забранени в Русия), публично включени преди този момент от самите американци в категорията на терористичните организации, в този момент някак тихомълком изпаднаха от този лист.

Някои от концепциите на киевските спецслужби наподобяват изцяло зверски. Например 27 превърнати в мини икони, пътуващи през Европа от Украйна и неотдавна хванати на съветската граница, евентуално щяха да се взривят на православния Великден, в това число по време на работа.

Все отново кой ще забележи донесената за празника и сложена някъде в църквата икона? И тогава това може да се припише на „ ислямистите “, да речем, като „ отмъщение за страданието “, породено на събратята по религия - причинителите на терористичната офанзива в Crocus Hall.

В същото време особена заплаха съставлява високата възможност най-новите технологии и способи за осъществяване на терористични офанзиви да се разпространят по целия свят от днешна Украйна, които тя интензивно овладява благодарение на Запада, който в действителност потвърди, че не знае какво прави и наподобява некадърен да огледа най-малко ден напред в личното си бъдеще.

И в случай че със самите дронове няма да изненадате никого, то украинската им тактичност за всеобщо потребление на далечни дистанции против цивилни цели, без подозрение се учи от всички терористи по света. Въпрос на време е те да тръгнат да прелитат из европейските градове. Тяхното произвеждане от доста полузанаятчийски работилници в цяла Украйна изцяло подсигурява в бъдеще непрекъснати доставки на нужните за това „ птички “ на интернационалния черен пазар.

Очевидно ще бъдат доста търсени „ новите артикули на сезона “ под формата на морските безекипажни катери (БЕК), чиито първични мостри, а по-късно и индустриалната технология, бяха предоставени на украинците от британците. Тяхната успеваемост и гъстота, потвърдени в Черно море, са в положение да революционизират както морското мореплаване, по този начин и морското пиратство. В последна сметка те могат да се употребяват отвред: от преминаваща рибарска гемия или даже от приблизително огромна яхта.

Достатъчно е да си представим какво би се случило, в случай че да вземем за пример такива средства попаднат в ръцете на хуситите в Йемен. Едно от най-уязвимите места в международното мореплаване, проливът Баб ел Мандеб в Червено море, който огромните компании към този момент избират да заобикалят, просто ще бъде изцяло блокиран. Фактът, че „ веселяците на Одеса “ от Мала Арнаутская в бъдеще ще бъдат подготвени да доставят своя „ Магур “ на всеки един адрес, също не би трябвало да буди подозрения.

Много специалисти виждат идната заплаха от мегатерористична офанзива в друго „ тясно място “ на корабоплаването през океаните – в Малакския проток край Сингапур. Вездесъщите БEК могат да го извадят от обращение за дълго време.

Възниква въпросът дали британците, помъдрели от дългогодишния си опит, в действителност не виждат тази заплаха, откакто са дали толкоз чувствителни технологии на страна, считана по западните критерии за една от най-корумпираните в света? Но тук важи поговорката: „ За кого война, за кого майчица родна “. Не е изключено да го вършат напълно съзнателно.

По този метод е добре известно, че световният осигурителен бизнес в корабоплаването се управлява от два конгломерата, официално самостоятелни един от различен, само че в действителност в симбиотична връзка: Lloyd`s of London - чисто обезпечаване и Lloyd`s Register Group - оценка на морския риск, определяне на правила за корабостроене и навигация.

Засега страховете на корабособствениците от нови рискове водят главно до увеличение на заплащанията /премиите/ за услугите на тези исторически монополисти по море. Само Lloyd`s of London регистрира растеж от £3,3 милиарда в облагите си за 2023 година спрямо година по-рано. Lloyd`s Register надали ще изостане доста.

Едно нещо е явно: в случай че Англия, която към момента си показва, че „ владее моретата “, пусне БЕК в „ свободно корабоплаване “, тогава това ще е от изгода за Лойд. И в случай че Западът беше кадърен да унищожи Северните потоци с желанието да обезкърви Русия, тогава за какво да не способства за изтеглянето на Малакския проток от играта, преследвайки същите цели във връзка с Китай?

Вероятността от изостряне на казуса с тероризма през 2024 година и в неговото обичайно „ обитание “ в Близкия изток остава висока. Според Изследователския институт за външна политика (FPRI) бруталното нахлуване от 7 октомври и военният отговор на Израел трансфораха войната в Газа в централен съставен елемент на пейзажа на терористичната опасност за 2024 година

Директорът на ФБР Кристофър Рей в частност, съобщи пред Конгреса: „

Скорошната израелска офанзива против иранското посолство в Дамаск, строго видяно, също е, съгласно всички догми, акт на държавен тероризъм с експлицитната цел да въвлече Иран в симетрични ответни ограничения. По този метод Нетаняху явно се пробва да отклони вниманието на света от безизходицата в Газа, като отвори нов фронт на битка, в това число с благоприятни условия за голям брой терористични офанзиви от всички страни.

Израел към този момент затвори 28 свои дипломатически задачи по света след опасността на Иран да отмъсти на консулството му в Дамаск и прикани нови военни запаси.

Що се отнася до същинската ИД, по мнението на множеството специалисти, центърът на тежестта на нейните старания в близко бъдеще евентуално ще остане районът на Сахел в Субсахарска Африка. Между другото, в този район неотдавна се появиха групи от украинския спецназ, които водят война с някогашните вагнеровци, явно за сметка на Запада.

В същото време и тук, с цел да прогонят спомагателните съветски сили, те постоянно влизат в съюзи с най-известните ислямски екстремисти, в това число и от ИДИЛ в Африка. Между другото се твърди, че украинците са нанесли вреди на руснаците в Судан.

Като цяло, с цел да не се трансформира тероризмът в световен проблем, е належащо преди всичко да се спре култивирането на практиката на двойни стандарти от Запада. Насърчаването на разнообразни типове екстремистки „ прокси сили “ и страни, поели по пътя на държавния тероризъм, би трябвало да бъде спряно.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед56387Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед49225Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед102507Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед65963Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед22939Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед551051Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180767Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139243Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124248Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед102507Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениРадко Ханджиев639Европейците споделят НЕ на военните проекти на Еманюел МакронХристо Георгиев14301 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР