Визитата на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Израел е

...
Визитата на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Израел е
Коментари Харесай

Отлагат визитата на американския вицепрезидент в Израел

Визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс в Израел е отсрочена, предадоха международните организации, като се позоваха на представител на израелския парламент.

Очакваше се по време на визитата Пенс да показа повече детайлности по противоречивия проект на Съединените щати да признаят Ерусалим за столица на Израел. Предвидено бе той да приказва пред Кнесета в понеделник.

Говорителят на израелския парламент Йотам Якир сподели, че визитата на Пенс е отсрочена най-малко до по-късно през идната седмица. Той не навлезе в детайлности.

Отлагането става в миг, когато републиканците в Конгреса се пробват да прокарат законопроекта за данъчната промяна. Първоначален вид на промяната бе утвърден с 51 против 49 гласа в Сената. Пенс, който е и ръководител на горната камара на Конгреса, би трябвало да гласоподава, ако при новото гласоподаване се стигне до 50 на 50 гласа.

Според в. " Аарец " визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати е била отсрочена поради рецесията в Близкия изток, провокирана от изказването на Тръмп за Йерусалим. Израел към момента чака, че Пенс ще посети страната на 20 декември, написа израелският всекидневник, като се базира на източник от външно министерство.

Предвидено бе вицепрезидентът на Съединени американски щати да направи аудиенция и на Западния бряг на река Йордан.

Палестинският президент Махмуд Абас обаче разгласи, че няма да одобри Пенс поради решението на Тръмп за Ерусалим. Палестинската самостоятелна власт даде да се разбере, че към този момент не счита Съединените щати за медиатор при уреждането на спора. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР