Визитата на Джо Байдън е изненада за руското общество. САЩ

...
Визитата на Джо Байдън е изненада за руското общество. САЩ
Коментари Харесай

Руските канали в телеграм 2 часа отричат, че Байдън е в Киев, но накрая признаха: Дядката някак се е промъкнал

Визитата на Джо Байдън е изненада за съветското общество. Съединени американски щати са уведомили Русия в последния миг за визитата на Байдън за да се избегне инцидентен спор.

Все още няма ясна публична реакция от съветска страна.

Визитата завари без готово изявление две от главните остриета на Кремъл Владимир Соловьов и Маргарита Симоньян, а даже и говорителката на Министерство на външните работи Мария Захарова.

Хронологията на съветската изненада най-добре може да се наблюдава в антиамериканския телеграм канала „ Американский номеръ “, съобщи OFFnews.bg. В 10.19 по Московско време, когато Джо Байдън към този момент повече от 2 часа организираше срещи в Киев, каналът написа:

„ В каналите в Телеграм надуват информации, че в Киев е пристигнал Джо Байдън. Това, несъмнено, не е правилно, затварянето на улиците в града е обвързвано с идването на израелска делеагция. Самият Байдън в Украйна няма да иде, съветниците му предлагат да не прави такава аудиенция по съображения за сигурност “.

В 11.42 каналът продължи решително:

„ Някои средства за всеобща информация популяризират известия за идването в Киев на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Вероятно, тези известия са лъжливи. Самолетът на американския президент се намира в мястото на непрекъснатата му дислокация. Разбира се, неуловимият Байдън би могъл да дойде в Киев скрито, употребявайки един от самолетите на военно-транспортната авиация, които всекидневно трансферират американски товари в Полша “

Едва в 11.51 „ Американский номеръ “ се съобщи:

„ Бадън е в Киев. В последна сметка, промъкна се дядката. Много извънредно “.

Дори експертният „ Рибар “ избра да не разяснява, а да показа написаното от „ Американский номеръ “. Маргарита Симонян потъна и в двата си канала – персоналния и за шерване на художествена литература. Бъбривият Володимир Соловьов се задоволи да пусне в канала си написаното от „ Белый Филин “:

„ Явно, напълно са зле нещата, щом Щатите са решили да употребяват подобен „ коз “. Впрочем, дядката е остарял, на него му е все едно “.

Соловьов пусна и няколко проруски мемета, излезли след идването на Байдън в Киев, а в 14.02 си отдъхна:

„ Байдън напусна Киев “.

Говорителката на Министерство на външните работи Мария Захарова, която е в санкционния лист на Съединени американски щати пък на фона на фотографията на Байдън и Зеленски край катедралния храм „ Св. Архангел Михаил “ написа: „ Кой от двамата е православен? “ и с това до 2 следобяд интензивността й се изчерпа.



В телевизионния ефир на съветските малките екрани включиха в режим на мнения в действително време, където най-остроумните се заключаваха в това, че евентуално Държавният департамент е изпратил Байдън в Украйна с цел да бъде премахнат там дружно със Зеленски. „ Може би ни тласкат към огромно произшествие както на 11 септември, когато там ще паднат и Зеленски и… представяте ли си, да се взриви нещо там на площада, представяте ли си какво ще стане? “ – споделя участник, при което водещият прибавя: „ Т.е. не е изключен разновидността да са напарвили всичко това за премахването им? “.

Американската войска, службите и партньорските им структури в Европа са били сложени безусловно на нокти, в случай че се наблюдават даже формалните източници на информация. Според портала Flightradar24 през цялата заран Източна Полша сред Варшава и Жешув над Люблин. " Асошейтед прес " от своя страна оповестява, че директно преди визитата на Байдън в Украйна Съединени американски щати са се свързали с Русия за " изключване на конфликтни обстановки ". 

В ефира на " Россия 1 " любимката на Кремъл Олга Скабеева побесня, че точно Русия е разрешила на Байдън да посети Киев. " Можехме да го заплашим, несъмнено, само че му дадохме гаранции за сигурност ", коментира пенсионираният боен Евгений Бужински, което ядоса в допълнение Скабеева. Тя уточни, че непрекъснато някой заплашва Путин, а в допълнение Западът е отговорен за взривяването на " Северен поток "

Пътуването на американския президент в Украйна е било защитавано в дълбока загадка до последния миг. " Байдън е напуснал Вашингтон без пердупреждение, откакто вечерял дружно със брачната половинка си в ресторант в събота вечерта ", написа " Ню Йорк Таймс ". Президентът на Съединени американски щати се е приземил в Жешув в Изночна Полша, където е ситуиран хъб за американската логистика за Украйна, откъдето е почнало пътуването му с трен до Киев. Белият дом е разгласил в неделя вечерта заблуждаващ график на президента за понеделник, съгласно този график Джо Байдън би трябвало да се намира във Вашингтон през целия ден и едвам вечерта да полети за Варшава. " Докато в реалност се е намирал към този момент половин свят по-нататък ", разяснява " Ню Йорк Таймс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР