Вивек Рамасвами казва, че би удостоверил резултатите от изборите през 2020 г. и че Пенс е пропуснал „възможност за героизъм“

...
Републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами каза в неделя, че
Коментари Харесай

Републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами каза в неделя, че е щял да потвърди резултатите от президентските избори през 2020 г. и че след това -Вицепрезидентът Майк Пенс пропусна „историческа възможност“ да инициира промени на 6 януари 2021 г.

Тъй като Доналд Тръмп отсъстваше на първия президентски дебат на Републиканската партия в сряда, Рамасвами, предприемач, който се присъедини тясно към бивш президент, зае централно място. Той отправи и получи най-много атаки по време на дебата, като се възползва от възможността да се издигне от относителна неизвестност до забележителен претендент.

Попитан от Чък Тод от NBC News в интервю за „Запознайте се с пресата“ дали Пенс беше постъпил правилно на 6 януари, като потвърди резултатите от изборите, Рамасвами каза: „Бих го направил по много различен начин. Мисля, че имаше историческа възможност, която той пропусна, да обедини отново тази страна в този прозорец.

„Това, което бих казал е: Това е момент за истински национален консенсус, където има два елемента от това, което е необходими за функционираща демокрация в Америка", каза той. „Едното е сигурни избори, а второто е мирно предаване на властта. Когато тези неща влязат в конфликт, това е възможност за героизъм.“

Рамасвами каза, че ако беше на мястото на Пенс, щеше да прокара „реформи“ в Конгреса, преди да удостовери изборите.

„Ето какво бих казал: „Имаме нужда от еднодневно гласуване в деня на изборите, имаме нужда от хартиени бюлетини и имаме нужда от официален документ за самоличност, съответстващ на избирателното досие.“ И ако постигнем това, тогава сме постигнали победа и не трябва да имаме повече оплаквания относно почтеността на изборите. Бих го прокарал през Сената“, каза той.

„В качеството си на президент на Сената, щях да преведа през това ниво на реформа, след това при това условие да удостоверя изборните резултати, да служим зависи от президента - президента Тръмп - след това да подпише това като закон. И на 7 януари обяви кампанията за преизбиране в съответствие със свободни и честни избори", каза той. "Мисля, че това беше пропусната възможност."< /p>

Потърсени за коментар, кампанията на Пенс насочи NBC News към имейл, изпратен до абонатите след появата на Рамасвами в „Запознайте се с пресата“.

„Рамасвами се преобърна и провали около изданието от януари 6. Последните му коментари са може би най-възмутителните му, включително в тазсутрешното издание на Meet The Press по NBC“, се казва в изявление на кампанията на Пенс. „На 4 август 2023 г. той отказа да каже, че е щял да удостовери резултатите от изборите през 2020 г. на 6 януари 2021 г. И все пак по време на дебата на Републиканската партия в сряда той вдигна ръка в подкрепа на това, което направи Майк Пенс в спазването на Конституцията, въпреки че неговите коментари за MTP днес."

Дейвид Джеймс, прессекретар на кампанията на Пенс, също критикува забележките на Рамасвами в изявление.

"Днешното изявление на Вивек на 6 януари е едновременно шокиращо и тревожно в липсата на разбиране за това как работи нашата система на управление“, пише Джеймс. „С един дъх [sic] той се присъединява към Нанси Пелоси и радикалните прогресисти в желанието да национализират нашата избирателна система, а с друг той твърди, че вицепрезидентът има едностранна власт да решава кога да удостовери изборите.“

По-рано този месец се съобщава, че Рамасвами отстъпи, когато беше попитан от Politico дали би удостоверил изборните резултати, както направи Пенс след победата на Джо Байдън през 2020 г. и на фона на отказа на Тръмп да признае.

„Никога не бих позволил да се стигне до това точка“, каза Рамасвами, според Politico. „Никога не бих поставил себе си – или не бих бил част от администрация, ако бях на сериозна ръководна позиция – да ни позволя да стигнем до този праг.“

По-късно в интервюто си за „Запознайте се с пресата“, Рамасвами беше попитан защо смята, че ще бъде ефективен лидер като човек, който има по-малко опит от Тръмп.

„Искам да надграждам върху основата, която Тръмп постави, честно казано, аз ще го покани за съветник и наставник“, каза кандидатът. „Не искам да научавам отново същите уроци. Искам да продължа оттам, откъдето той спря, заемайки административната държава. бившият президент беше съден по обвинения, че е заговорничил да отмени резултатите от президентските избори през 2020 г. в Грузия. В първото от четирите му обвинения тази година, Тръмп беше заснет в четвъртък вечерта, преди да бъде освободен срещу гаранция от $200 000.

38-годишният Рамасвами каза също по време на кметството в Нютън, Айова , петък, че би искал Илон Мъск, собственикът на X, известен преди като Twitter, да бъде съветник в неговата администрация, ако бъде избран.

„Наскоро ми беше приятно да опозная по-добре Илон Мъск , очаквам той да бъде интересен мой съветник, защото той уволни 75% от служителите в Twitter“, каза той.

Тази статия е публикувана първоначално на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР