“Виваком запазва лидерска позиция на българския телеком пазар, като отчита

...
“Виваком запазва лидерска позиция на българския телеком пазар, като отчита
Коментари Харесай

“Виваком” с рекорд сред телекомите - 697,4 млн. лева приходи за 9 месеца

“Виваком ” резервира лидерска позиция на българския телеком пазар, като регистрира най-големи доходи от 697,4 млн. лева за интервала януари - септември 2018 година, оповестиха в петък от компанията. В съпоставяне със същия интервал на предходната година нарастването е с над 5%. Стабилен растеж имало и в облагата - 263, 5 млн. лева, което е с близо 7% повече на годишна база.

Телекомът имал 30% пазарен дял в приходите от мобилни услуги, а общият брой на клиентите е 3,075 млн. През третото тримесечие на годината “Виваком ” получил и документ за най-бърза мобилна мрежа в България от Speedtest Intelligence на Ookla.

Абонатите, които употребяват закрепен бърз интернет, достигнали 500 хиляди, което е растеж от 7,7% на годишна база. 56% от тях употребяват услугата посредством оптичната мрежа на телекома. Те към този момент покривала близо 1 члн. души и 168 000 семейства в страната.

При интерактивната телевизионна услуга през интернет телекомът имал 14,5% растеж на потребителите поради възходящото търсене на на услуга с голям брой благоприятни условия за персонализация, богато наличие и HD канали.

Компанията се стремяла да предлага високоскоростен интернет и интерактивна телевизия даже в дребни обитаеми места посредством оптична мрежа и специфична технология. Към края на септември с помощта на нея имало покритие на над 200 000 семейства в общо 91 обитаеми места.

От “Виваком ” показват, че не престават да влагат в My Vivacom - мобилно приложение, с което всеки клиент може да ръководи услугите, които употребява.

Предлагали се и новаторски решения в региона на интернет на нещата, които към този момент са обединени в напълно нова платформа - VIVA SMART. Чрез нея се предложили услуги в три посоки: интелигентен град, центрове за данни и мъдро обучение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР