Vivacom отбеляза десетото юбилейно издание на Операция Жълти стотинки“– най-дългосрочната

...
Vivacom отбеляза десетото юбилейно издание на Операция Жълти стотинки“– най-дългосрочната
Коментари Харесай

Vivacom дарява над 53 000 лева за олимпийските отбори по природни науки

Vivacom означи десетото юбилейно издание на Операция „ Жълти стотинки “– най-дългосрочната дарителска самодейност на телекома, която поддържа обществени дела за деца и младежи.

Телекомът събра 43 221 лв. и подарява спомагателни 10 000 лв., във връзка юбилея на самодейността. Така общата сума от над 53 000 лв. ще бъде дарена на Олимпийските тимове по естествени науки за подготовката и присъединяване на младите български олимпийци от тимовете по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, филология, физика, химия и млади физици в интернационалните надпревари.
-->
„ Инвестицията в олимпийските състезатели по естествени науки е инвестиция в младежите, които в идните години ще бъдат мотор на нововъведенията и на научните достижения на страната ни. Българските възпитаници всяка година печелят медали в конкуренция със стотици от най-хубавите гимназисти в света. Само за 2022 година нашите олимпийци са спечелили 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови медали в най-престижните международни надпревари и това е освен мотив за горделивост, само че и индикатор за капацитета на идващото потомство гении. Тази година им предстоят още мощни надпревари, където имаме вяра, че ще завоюват още доста медали. Благодарим на Vivacom и Операция „ Жълти стотинки “ за тази изключителна поддръжка “, показа Вълкан Горанов, изпълнителен шеф на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.



„ Благодаря на всички сътрудници, посланици и донори в Операция „ Жълти стотинки “, които поддържаха от основаването й през 2010 година до през днешния ден. За десетте издания на самодейността дружно събрахме и дарихме над 790 000 лв., с които подпомогнахме обществено значими дела за деца и младежи. Операция „ Жълти стотинки “ е образец, за това по какъв начин обединени в своите старания компании, медии и общество, могат да вършат изключителни неща и да трансформират живота на деца в неравностойно състояние към по-добро или да поддържат младежите в разгръщането на техните гении. Дарителството е устойчива традиция във Vivacom и отразява нашата цел да бъдем обществено виновна компания, която оказва помощ за развиването на общностите и районите – за интервал от 12 години телекомът e дарил близо 5,6 милиона лв. за разнообразни дела и начинания “, показа Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

През десетте издания на Операция „ Жълти стотинки “ от 2010 година до момента са подкрепени 5 дела:
Създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм.Изграждане и действие на 2 центъра за краткотрайно настаняване от фамилен вид за изоставени бебета – план на фондация " Надежда за дребните ".Изграждане и действие на 2 следени жилища за краткотраен заслон на младежи, напуснали домовете за сираци – план на Фондация за обществена смяна и включване.Подпомагане на действието на " Център за Надежда " за деца с множествени увреждания в София – план на фондация " I can too ".Подготовка на олимпийските тимове по естествени науки и присъединяване им в интернационалните надпревари – план на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.
В десетото юбилейно издание на Операция „ Жълти стотинки “ средствата се събираха посредством дарения в особено обозначени касички в магазините на Vivacom и в обектите на над 50 колегата в цялата страна, посредством дарения през DMS номер или в дарителска сметка на сдружението.

Целта на самодейността е да сплоти бизнеса, медиите и обществото към обществено значими дела, които имат потребност от финансова поддръжка, тъй че да наберат известност и да станат независими и разпознаваеми, с цел да продължат да се развиват стабилно в бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР