Вицешампионът Черноморец (Бургас) спечели за трети път в историята си

...
Вицешампионът Черноморец (Бургас) спечели за трети път в историята си
Коментари Харесай

Черноморец Бургас разби Спартак Плевен за исторически триумф в Купата на България

Вицешампионът Черноморец (Бургас) завоюва за трети път в историята си шампионата за Купата на България по баскетбол при мъжете след триумф над Спартак (Плевен) с 86:62 (22:9, 16:11, 23:13, 25:29) като хазаин в " Арена Бургас " във финала на конкуренцията за 2024 година. За последно Черноморец победи през 1975-а, а също така е притежател на трофея и през 1965 година. Със завоюването на сребърните медали отборът на Спартак пък записа най-хубавото си показване в шампионата от близо 30 години.

Баскетболистите на Черноморец стартираха доста стимулирано дуела, бързо овладяха самодейността и поведоха с 22:9 след началните 10 минути игра. Домакините демонстрираха здрава отбрана и подвигнаха разликата до 18 точки през втората четвърт, с цел да поведат с 38:20 в края на първото полувреме, ограничавайки гостите единствено до 20 маркирани точки за 20 минути игра.

И след паузата обстановката на терена в " Арена Бургас " не се промени, а бургазлии преобладаваха. Героят от полуфиналния конфликт с Рилски състезател Алекс Уандие се отличи три следващи тройки и донесе преднина от 30 точки при 61:31 за Черноморец при оставаща 40 секунди от третата четвърт. Преди последната част задатъкът на домакините бе 61:33.

Спартак Плевен не откри метод да се опълчи на Черноморец в оставащите 10 минути, в които мачът се доиграваше. Гостите не съумяха да отговорят на по-ефективната пукотевица на бургазлии, които до края подвигнаха разликата до 33 точки.

Един от водачите на Черноморец Христо Захариев, който пропусна полуфинала против Рилски състезател поради травма, се появи на терена единствено за секунди във финалния дуел.

Най-резултатен за състава от Бургас бе Алекс Уандие с 18 точки и 6 битки, Травис Макконико способства с 13 точки, 3 битки и 5 асистенции, а Милен Захариев добави 11 точки и 3 битки. По 10 точки вкараха Андрей Иванов и Шон Смит.

За Спартак Плевен Родни Първис приключи с 16 точки и 3 асистенции, а Талиб Занна се включи с 10 точки и 13 битки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР