Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс демонстративно напусна мача между Индианаполис

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс демонстративно напусна мача между Индианаполис
Коментари Харесай

Скандал в САЩ - вицепрезидентът напусна мач заради протест срещу расизма

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс демонстративно напусна мача сред " Индианаполис Колтс " и " Сан Франциско 49-найнърс ". Причината - към този момент обичайният жест на мнозина играчи от Националната футболна лига на Съединени американски щати да коленичат по време на осъществяване на американския химн като знак на митинг против расизма в страната.
Пенс напусна, откакто 20-тина играчи на " Сан Франциско 49-найнърс " коленичиха. Вицепрезидентът на Съединени американски щати го е сторил, откакто е приказвал с американския президент Доналд Тръмп, който е един от най-яростните съперници на тази проява. Майк Пенс изясни, че е направил това, тъй като не може да одобри демонстрацията на пренебрежение към американското знаме и американските бойци, проливали кръв поради него. " Не мисля, че е прекалено много да желаеме от играчите от НФЛ да почитат знамето и химна ", сподели вицепрезидентът.
Преди мача Пенс пусна известие в обществените мрежи, че ще поддържа Индианаполис поради Пейтън Манинг - един от най-великите куотърбеци в историята на американския футбол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР