Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че твърде много цивилни

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че твърде много цивилни
Коментари Харесай

Камала Харис: Твърде много палестинци умират в Газа, Израел трябва да ги защити

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис съобщи, че прекалено много цивилни палестинци умират в Газа и прикани Израел да направи повече, с цел да ги отбрани.


Харис организира конференция в коридорите на срещата на върха COP28, като обрисува визията на Съединени американски щати за решенията след края на войната. Камала Харис акцентира правото на Израел да се пази против Хамас, само че сподели, че интернационалното и филантропичното право би трябвало да се съблюдават, отбелязвайки, че прекалено много палестинци са били убити.

„ Честно казано, мащабът на страданията на цивилните и изображенията и видеоклиповете, идващи от Газа, са опустошителни “, сподели вицепрезидентът.

Тя също по този начин очерта визия на Съединени американски щати за следконфликтната Газа, като сподели, че интернационалната общественост би трябвало да поддържа възобновяване и палестинските сили за сигурност би трябвало да бъдат укрепени.

„ Искаме да забележим обединена Газа и Западния бряг под палестинската власт и палестинските гласове и желания би трябвало да бъдат в центъра на това решение “, съобщи тя, добавяйки, че Хамас към този момент не би трябвало да ръководи Газа.

Подкрепяната от Запада Палестинска администрация ръководи елементи от окупирания Западен бряг. Хамас пое контрола над Газа през 2007 година от главната партия Фатах на палестинския президент Махмуд Абас.

Планът на Израел за Газа

Израел осведоми няколко арабски страни, че желае да сътвори буферна зона от палестинската страна на границата на Газа, с цел да предотврати бъдещи офанзиви. Междувременно фокусът на Израел е да унищожи Хамас, само че и да продължи да дава филантропична помощ за цивилното население.

„ Израел се прицелва в Хамас, брутална терористична организация, която извърши най-ужасното принуждение против почтени цивилни. Израел поставя оптимални старания, с цел да отбрани цивилните в Газа “, съобщи старши съветникът на премиера Нетаняху Марк Регев.

„ Така че, до момента в който се намесваме в този момент, с цел да смажем Хамас, ние паралелно с това ще продължим да улесняваме филантропичната поддръжка за народа на Газа. И това е част от нашето кредо. Това е част от нашата стратегическа цел. За следващ път ще създадем всичко допустимо, с цел да държим жителите на Газа, цивилни, отвън кръстосания огън сред израелската войска и терористите. Това население получава вода, медикаменти, храна, заслон ", сподели още Регев.

Израел ще предложи „ пакет за сигурност “ със специфични зони и договорености, с цел да попречи на Хамас още веднъж да заплаши мира. Регев обаче акцентира, че Израел не се стреми да претендира за тази буферна зона и да я вземе за себе си.

„ Това не значи Израел да лишава територия от Газа – в противен случай – това е основаване на зони за сигурност, която лимитира способността на хората да влизат в Израел, с цел да убиват нашите хора. Това е здрав разсъдък “, акцентира старши съветникът.

БГНЕС напомня, че воюващите страни се упрекват взаимно за пропадането на седемдневното помирение, по време на което Хамас освободи заложници в подмяна на палестински пандизчии, държани в израелски затвори.

Премиерът Бенямин Нетаняху акцентира, че войната ще продължи до ликвидирането на Хамас. Целите на Израел включват " ликвидирането на ислямисткото придвижване " и " освобождение на всички израелски заложници ".

Израелски преговорен екип в Катар беше изтеглен от Мосад по искане на Нетаняху, защото договарянията за удължение на примирието сред Израел и Хамас са стигнали до " задънена улица ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР