Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще посети в четвъртък демилитаризираната

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще посети в четвъртък демилитаризираната
Коментари Харесай

Камала Харис ще посети демилитаризираната зона на Корея след ракетния тест на Ким Чен Ун

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис ще посети в четвъртък демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи, с цел да покаже уговорката на Вашингтон към сигурността на Южна Корея, заяви Ройтерс, базирайки се на американски и южнокорейски представители.

Посещението идва дни, откакто Северна Корея изстреля балистична ракета към морето и на фона на опасенията за вероятен нуклеарен опит, защото опитите на администрацията на Байдън за контакт със севернокорейския водач Ким Чен Ун се провалиха.

Посещението на Харис беше обществено доказано от южнокорейския министър-председател Хан Дък-су по време на среща с американския вицепрезидент в Токио, а по-късно беше доказано и от американски чиновник.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати е в района, с цел да води американската президентска делегация на погребението на някогашния японски министър-председател Шиндзо Абе.

" Почти 70 години след сключването на корейското помирение, визитата ще подчертае силата " на " съюза " сред Сеул и Вашингтон " в лицето на всички закани " от страна на Северна Корея, съобщи американският чиновник, поискал анонимност.

Харис ще обиколи демилитаризираната зона, ще се срещне с военнослужещи, ще получи действен брифинг от американските командири, ще показа визии по отношение на общата всеотдайност на американските и южнокорейските бойци и ще удостовери " стоманения " ангажимент към сигурността на Южна Корея, добави служителят.

" Посещението Ви в демилитаризираната зона и в Сеул ще бъде доста алегорична проява на твърдия Ви ангажимент към сигурността и мира на Корейския полуостров ", съобщи Хан.

Много задгранични високопоставени посетители, които идват в района, посещават и мощно укрепената демилитаризирана зона, разделяща двете Кореи. Няколко някогашни президенти на Съединени американски щати, както и самият Байдън, преди да стане президент, са посещавали демилитаризираната зона. Но някогашният президент Доналд Тръмп стана първият, който се срещна със севернокорейски водач там, когато организира трета среща с Ким през юни 2019 година като част от несполучливите си старания да убеди Ким да се откаже от нуклеарната и ракетната си стратегия.

Демилитаризираната зона постоянно е определяна като последната граница на Студената война в света и съществува, откогато Корейската война от 1950-53 година приключи с помирение, а не с кротичък контракт.

Северна Корея декларира, че резервира суверенното си право на самоотбрана, и упреква както Съединени американски щати, по този начин и Южна Корея във враждебна позиция по отношение на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР