Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) и

...
Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) и
Коментари Харесай

Инж. Петър Кънев участва в заседания на ПАЧИС в Ростов на Дон

Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) и ръководител на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно заседание инж. Петър Кънев, взе участие в постоянни съвещания на Правния комитет и на Комитета по културно-образователни и обществени въпроси към Асамблеята. Форумите се организираха в съветския град Ростов на Дон.

Инж. Петър Кънев, който е началник на българската делегация в ПАЧИС, изнесе отчети по време на двете съвещания.
Обсъдена бе тематиката: „ 25 години ПАЧИС-възможности за разширение на парламентарното съдействие “.

“И двете съвещания на Комитетите бяха много инфарктни. Тъй като първо бяха обсъждани документите за Генералната Асамблея в Киев, която ще се организира в края на месец ноември. За пръв път в двадесет и пет годишната история на ПАЧИС, страната-домакин не е поканила страна-членка. В случая Украйна отхвърли да предложения Русия за наличие “, описа след завръщането си в България инж. Петър Кънев.

„ По време на полемиките имаше много деликатни моменти, свързани с връзките Русия-Украйна-Армения-Грузия. На този стадий декларацията за двадесет и пет годишнината беше призната. Очаквам, че огромните диспути ще бъдат на самото съвещание в Киев “, разяснява още вицепрезидентът на ПАЧИС.
По думите му доста значимо по време на форумите е било провеждането на избори за ръководители на двата комитета.

„ За ръководител на Правния комитет беше определен ръководителят на съветската делегация, а за ръководител на Социалния съвет беше определен ръководителя на турската делегация. Беше доказано преизбирането на Красимир Велчев от България за ръководител на Икономическия комитет, “ осведоми инж. Петър Кънев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР