Вицепрезидентът на Хъл Сити Ехаб Алам е заявил пред Английската

...
Вицепрезидентът на Хъл Сити Ехаб Алам е заявил пред Английската
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Хъл призова за прекратяване на сезона

Вицепрезидентът на Хъл Сити Ехаб Алам е декларирал пред Английската футболна лига, че съгласно него актуалният сезон в Чемпиъншип би трябвало да бъде анулиран поради пандемията от ковид.

Алам писа до президента на ЕФЛ Рик Пари в писмо, забелязано от Daily Telegraph, обяснявайки, че рисковете за здравето са го довели до мнението, че сезонът би трябвало да бъде преустановен. Втора лига към този момент прибегна до крайното решение, до момента в който Първа лига евентуално ще я последва в околните дни. Въпреки това, съгласно информациите Чемпиъншип желае да последва различен образец – този на Висшата лига, и да възобнови акцията си през юни. Тестване и тренировки ще стартират надлежно в четвъртък и понеделник.

„ Не считам, че сезон 2019/20 може да бъде приключен безвредно без излагането на клубовете от Чемпиъншип на евентуални правосъдни дейности – а точно един или повече служащи (или членове на техните семейства) да се заразят с ковид. Както стана ясно от конферентния диалог предходната седмица, аз съм срещу завършването на сезона при настоящите условия и поради публичните проблеми, свързани със здравето, пред които е изправено Обединеното Кралство. Моята позиция остава твърда – сезонът да бъде анулиран (без спомагателни мачове и старания, те да бъдат ориентирани към безвредно връщане на идващия сезон) – това значи акцията да бъде прекъсната, като би трябвало да бъдат решени и значимите въпроси за промоция и изпадащи отбори “, написа той.

Хъл е на две точки над рисковата зона и няма победа в последните си 11 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР