Вицепрезидентът на Еквадор Хорхе Глас беше лишен от поста си,

...
Вицепрезидентът на Еквадор Хорхе Глас беше лишен от поста си,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Еквадор загуби поста заради обвинения в корупция

Вицепрезидентът на Еквадор Хорхе Глас беше лишен от поста си, откакто против него бяха предявени обвинявания за корупция, оповестява вестника „Комерсио“.

По информация на изданието решението е било взето от началника на основното контролно ръководство на страната Пабло Сели, който е и изпратил съответното съобщение до еквадорското Министерство на труда, осведоми.

Глас беше задържан при започване на месеца по три обвинявания в корупция. Според прокуратурата политикът взе участие в организирането на незаконна общественост, основана за нелегално обогатяване. Обвиненията се отнасят до още 17 души, в това число Рикардо Рибера – чичото на вицепрезидента.

Те засягат компанията „ Глори Интърнешънъл Индъстрийс ”, записана в офшорната зона на Маршаловите острови. Според следствието вицепрезидентът е можел да я употребява, с цел да получава подкупи от бразилската строителна компания „ Одебрехт ” за подписване на контракти с държавното управление на Еквадор.

Прокуратурата твърди още, че Рибера е работил като доверено лице на Глас в незаконната скица, която е спечелила на вицепрезидента 17,4 милиона $.

„ Вицепрезидентът Хорхе Глас няма да си подаде оставка, слагам необикновен акцент върху това твърдение“, сподели пред медиите юристът на политика Едуардо Франко. Той добави още, че съгласно него протичащото е опит за „държавен преврат“, защото няма задоволително учредения за арестуването на клиента му и назова дейностите на прокуратурата „опит за преврат“, който „нарушава законите и конституцията“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР