Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира представянето на българския национален

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира представянето на българския национален
Коментари Харесай

Лечков: Няма какво да правим на голямо първенство с такава игра

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков разяснява представянето на българския народен тим по футбол след изиграването на първите два мача от евроквалификациите. В тях България приключи наедно 1:1 с Черна гора, а късно нощес реализира същия резултат в гостуването си на Косово. Лечков е на мнение, че тимът би трябвало да усъвършенства доста играта си, с цел да се бори за класиране на Евро 2020.

" Мисля, че треньорите би трябвало да дадат оценка. С оглед това, което имаме като точки, би трябвало да бъдем удовлетворени. Играта не ми хареса и в двата мача. В тази тенденция би трябвало да се подобряваме, в случай че желаеме да се класираме. Аз преглеждам нещата общо. Ако тимът побеждава, побеждаваме всички. Ако губи, губим всички. На мен ми се желае да сме по-агресивни и да задържаме повече топката. Ние да владеем обстановката. Хората в Косово бяха респектирани, че сме България. Тези момчета демонстрираха положителни игри в Лигата на нациите, подвигнаха сами летвата. Това чакат и съперниците от тях, както и ние. Играем без самочувствие, не мога да кажа плахо. Трябва да се владее повече топката и ние да владеем играта. Няма лек, дано разгледаме нещата по по-различен метод. Момчетата на Черна гора и Косово са родени в чужбина, израснали са там и играят в огромни тимове. Самочувствието се придобива с ежедневни тренировки, самостоятелна физическа подготовка и всяка седмица с мачове, в които да побеждаваш. За мен първият ни мач беше по-добър. В двата мача имахме шанс. Николай Михайлов извади няколко състояние. Не съм щастлив, че играчът на мача е вратар. Надявам се да се класираме, само че с тази игра не виждам по какъв начин ще стане. Ние и да се класираме, няма какво да вършим на огромно състезание с такава игра ", стартира Лечков.

" Манталитет, дивотия, нелепост. Ние сме седнали да разясняваме съперника, а се обаждате да питате за треньора и то в деня на мача. Хубчев желае ли да си потегля? Откакто ние сме управление, взимаме футболисти и треньори да се изявяват. Не сме обмисляли треньорска промяна. Днес е доста по-нормално това да се разяснява, в сравнение с през вчерашния ден. За мен е безумство в деня на мача това да се разяснява. В Косово ни посрещнаха хората. Всичко беше на доста професионално равнище. Хората се отнасят с огромно почитание. Такава конюнктура от дълго време не сме имали. Нямаше грубости, нямаше ритания ", приключи вицепрезидентът на БФС. ЕВРО 2020 2 кръг, понеделник 25 март  Косово 1:1краен резулат  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР