Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели в интервю за „България

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели в интервю за „България
Коментари Харесай

Вицепрезидент на БФС: Който и да дойде начело на БФС, резултатът ще бъде същият без държавна помощ

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев показа в изявление за „ България през днешния ден “, че няма изключително значение кой ще управлява българският футбол, до момента в който страната не стартира да влага повече пари в развиването на детско-юношеския спорт.

„ Преди дни при юношите на Люксембург победиха Англия с 2:0. Тези дребни страни влагат доста средства главно в детско-юношеския футбол и към този момент имат резултати. Да не приказваме за една Исландия, която дава по €120 млн. на година във футбола. Техните деца се упражняват от едни от най-хубавите треньори. Заплащането им е сред €10-15 хиляди на месец. А нашите наставници в школите получават към хиляда лв., или 20-30 пъти по-малко. Футболът би трябвало да бъде държавна политика. Футболният съюз е единствено уредник на надпреварите. Няма бюджет и средства, с които да финансира тези действия. Няма никакво значение кой ще пристигна в БФС, резултатът ще бъде същият “, сподели Фурнаджиев.

Междувременно той призна, че съзнателно се е отдръпнал от футбола в последните месеци, въпреки да не признава, че това се дължи на дейностите на актуалните му сътрудници.

Според него, въпросът с президентския пост ще продължи с години, до момента в който съдът не се произнесе изрично в едната или другата посока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР