Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев коментира, че

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев коментира, че
Коментари Харесай

Любо Ганев: Искаме и мъжкият, и женският тим да играят квалификации за Токио 2020

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев разяснява, че задачата пред родната централа е и на мъжкият, и женският волейболен отбор на страната ни да играят квалификации за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Пред „ Спортно шоу Гонг “ по Дарик радио Ганев разяснява миналия шампионат за Лигата на нациите във Варна, където „ лъвовете “ завоюваха победи над Канада и Бразилия.
 Красен Кралев поддържа волейболните национали във Варна (снимки)
„ Бе ужасно във Варна, доста хубава страст, видяхме отборът ни да играе със сърце и душа. Това постоянно съм казвал на момчетата. Радвам се, че се получи успяхме да създадем два страхотни мача – против Канада и Бразилия. Те бяха повратната точка в развиването на нашия отбор. Сега ще видите - ще играем по-добре отсега нататък. България нямаше късмет да отпадне от Лигата на нациите. Целта бе да се класира, да не е последна от четирите тима чалънджъри. Това са Канада, Австралия, България и Корея. Корея нямаше победа до през вчерашния ден. Така, че даже да загубим идващите три мача, а Корея да бие, ние оставаме в Лигата. Програмата е по този начин, че тези 4 чалънджъри може да са на първите 4 места, само че четвъртият отпада. Такива са разпоредбите. Всяка година би трябвало да се борим да не сме на последното място. Сигурен съм, че можем да се оправим “, стартира Любо Ганев.

„ Преди всичко в Иран би трябвало да играем със сърце и душа, играем за себе си. Целта бе да си повярват тези момчета, без значение от многото отсъстващи, от травмите, от злополучното предишно домакинство, когато не помня различен случай да сме имали три домашен мача и три загуби. Целта за Лигата на нациите бе да останем и за следващата година, а за Мондиала - е да идем на финалите и да се класираме в шестицата. Момчетата след последния шампионат в Иран се надявам там да вземем най-малко две-три победи. След края на шампионата, ще има отмора и 20 дни по-късно стартира лагерът за Световното “.

За триумфите на волейболните националки и идното в Перу, Ганев сподели: „ Първо желая да кажа, че още от предходната година изработихме тактика, която се споделя „ Токио 2020 “, която цели да класира или най-малко даде опция на двата волейболни отбора – мъжкият и женският - да играят квалификации за Олимпиадата. Това си говорихме, че и при дамите имаме мощни състезатели. Тяхната цел също е ясна – продобиване на Европейската златна лига и на финалния шампионат, който е в този момент в Пуерто Рико, класиране за Лигата на нациите и положително показване на Европейското и класиране в осмицата. Така точките, които България ще натрупа, ще бъдат задоволителни, с цел да може през 2019 година, когато ще бъдат квалификациите за Олимпиадата, България да има право и при мъжете, и при дамите да взе участие на квалификационни шампионати. За Олимпиадата е по-трудно да се класираш, в сравнение с да я играеш, тъй че ние се стремим в тази тенденция и желаеме и двата ни отбора да играят в квалификациите “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР