Вицепрезидентът на Българсата федерация по художествена гимнастика Мария Петрова даде

...
Вицепрезидентът на Българсата федерация по художествена гимнастика Мария Петрова даде
Коментари Харесай

Мария Петрова: Винаги съм се водила от мотото Победи себе си и ще победиш целия свят

Вицепрезидентът на Българсата федерация по художествена гимнастика Мария Петрова даде особено изявление за уеб страницата на централата. Трикратната международна шампионка показа, че постоянно се е водика от мотото "Победи себе си и щепобедиш целия свят ". Петрова приказва и плановете, по които работи сега, както и за идния конгрес на Европейската федерация по гимнастика и нейната кандидатура за президент или член на европейския комитет по художествена гимнастика.

На 2-ри декември ще се организира конгрес на Европейската федерация по гимнастика. Вие сте единственият претендент за Председател на техническия комитет към на Европейската федерация по гимнастика, бихте ли споделили какво очаквате от този конгрес?

На този 27-ми избирателен конгрес на Европейската федерация по гимнастика се чакат доста промени. Две нови имена за президент на цялата гимнастика в лицето на Фарид Гаибов от Азербайджан и Едуард Колар от Словения. Двама са претендентите за президенти на мъжката спортна гимнастика, спорт за всички, като и на акробатиката. От българска страна имаме четирима претенденти Йордан Йовчев за вицепрезидент или член на изпълкома на Европейската федерация по гимнастика, аз, като претендент за президент или член на европейския комитет по художествена гимнастика, Мариела Стойчева- член на европейския комитет по батут, като и Николай Иванов- член на европейския комитет по акробатика.

Бихте ли ни споделили какво е главното във вашата идея, което ще държите да бъде направено, в случай че бъдете определена за ръководител на техническия комитет на ФИГ?

Смятам, че за бъдещето на спорта ни, като цяло е доста значима взаимната работа с интернационалния комитет по художествена гимнастика по отношение на съдийския устав. Европа е континентът с най-хубавите гимнастички в света. За последните години първите 8 от 10 гимнастички в света са европейки. Важно е да задържим това равнище, както и да поставим старания за в бъдеще новостите да идват от нас.

Скоростта, с която информацията доближава до хората през днешния ден е извънредно бърза.Тя ни свързва, съкратява дистанциите и ни оказва помощ да се развиваме. С оглед на това мисля, че може да поставим старания да се форсира процесът за възобновяване и обмяна на информация сред европейския комитет по художествена гимнастика и страните от Европа.

Бих предложила на новия президент на Изпълкома да се сътвори комисия на спортистите към европейската федерация, които участвайки интензивно в работата и подготовката на европейските шампионати, семинари, треньорски курсове, както и подготвителни лагери, биха придобили добър опит, като възможни бъдещи претенденти за членове на обособените комитети.

Вашият избор би бил изключителна чест за българската художествена гимнастика - с какво бихте почнали мандата си?

Надявам конгресът да избере един добре работещ комитет. Аз ще направя всичко допустимо да бъдем един добър екип, тъй като считам, че единствено тогава можем да вървим в вярната посока. Ако бъда определена за президент за мен това ще е чест, както и огромна отговорност да представям името на България почтено и по едно и също време с това да работя за развиването на европейската художествена гимнастика.

Има ли нещо, което бихте желали да кажете на всички състезателки, треньори и почитатели в България, на което изключително държите да бъде чуто тъкмо от Вас?

Да бъдат горди с това, че се занимават с художествена гимнастика, тъй като това е един от най-изящните спортове в света, който дава доста. Освен хубост и грациозност, учи на дисциплинираност, целеустременост и създаване на мощен темперамент. Но единствено тези, които са отдадени напълно, съумяват да преодолеят себе си, демонстрират неизменност и самообладание ще съумеят. Винаги съм се водила от мотото "Победи себе си, с цел да победиш целия свят! ".

Мисля, че когато сме добър екип, почитаме работата си и тази на другите, когато не се опасяваме да си слагаме високи цели, постоянно ще успеем.

А почитателите, които са постоянно с нас,бих желала да знаят, че държим на тях, имаме потребност от тяхната поддръжка и страст. А от наша страна, ние даваме най-хубавото от себе си, с цел да са горди с нас и да изпитаме дружно еуфорията и силата, която носи една победа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР