Вицепрезидентът Илияна Йотова се включи в традиционното най-дълго хоро в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова се включи в традиционното най-дълго хоро в
Коментари Харесай

Илияна Йотова се включи в традиционното най-дълго хоро в Копенхаген

Вицепрезидентът Илияна Йотова се включи в обичайното най-дълго хоро в Копенхаген, заяви Българска телеграфна агенция.

То е проведено от група за национални танци „ Дилмана “. Събитието се организира за 8 път, а първото му издание се е състояло преди 10 година, в последните две години обаче организирането му е било възпрепятствано от Ковид пандемията.

Въпреки мрачното време на хорото се хванаха стотици фенове на българския фолклор от разнообразни точки на света, пристигнали особено, с цел да участват на събитието.
Преди да бъде даден стартът на хорото посланикът на България в Кралство Дания Светлан Стоев благодари на госпожа Йотова за отделеното време и внимание към сънародниците ни в Дания. Гост на събитието е и генералният шеф на Българска телеграфна агенция господин Кирил Вълчев.

Сутринта той и госпожа Йотова се срещнаха с уредниците на събора „ На площада на другата България “ - Радослава Недялкова, Анита Екенова и Пламен Петков от Българската асоциация на фолклорните сформира в чужбина. Стартът на събора ще бъде даден в следобедните часове, присъединяване в него ще вземат 28 състава от разнообразни страни.

В рамките на визитата си в Дания нощес вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с наши сънародници, с които дискутира над 3 часа въпроси, свързани с бъдещето на родината им и политиката за българите на открито.

„ България да бъде сигурното и устойчиво място в този нерешителен свят, място, в което знаете, че може постоянно да се върнете, място, което чака вас, вашите деца, вашите родители – това е съществена наша цел с президента Румен Радев. Надявам се, страната ни действително да е поела по пътя на смяната, тъй като единствено по този начин вие ще желаете да се върнете в нея. Да изтрием клеймото на страната с най-високи равнища на корупция, да бъдем предсказуеми и сигурни за вложителите. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към българи, живеещи в Кралство Дания.

Наблюдава се наклонност на повишаване на българската общественост там. По публични данни за 2021 година българските жители са близо 11 500 души. Голям е процентът на висококвалифицираните експерти, ценени в датското общество.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР