Вицепремиерката на Украйна призова цивилното население в окупирания от Русия

...
Вицепремиерката на Украйна призова цивилното население в окупирания от Русия
Коментари Харесай

Украйна призова цивилните от Херсонска област спешно да се евакуират, щяло да има контраофанзива -

Вицепремиерката на Украйна прикани цивилното население в окупирания от Русия южен район на Херсон да се изтеглят незабавно, защото въоръжените сили на Украйна приготвят контраофанзива там, предава Българска телеграфна агенция.

Украйна загуби надзор над по-голямата част от черноморския район на Херсон, в това число едноименната столица, през първите седмици след нахлуването на Русия на 24 февруари.

" Ясно е, че ще има сражения, ще има артилерийски обстрел... и по тази причина призоваваме хората да се изтеглят незабавно ", съобщи вицепремиерката Ирина Верешчук по националната телевизия.

Тя съобщи, че не може да каже по кое време тъкмо ще стартира контраофанзивата.

" Знам сигурно, че не би трябвало да има дами и деца и че те не би трябвало да се трансформират в жив щит ", сподели тя.

Руските управляващи в Херсон настояват, че желаят да проведат референдум за обособяване от Русия, само че към момента не са определили датата за вота. Кремъл твърди, че бъдещето на района би трябвало да се дефинира от жителите му.

Херсонската област включва град Херсон, който преди войната е имал население от близо 300 000 души. В момента не е известно какъв брой от жителите на града към момента са там.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР