Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

...
Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата
Коментари Харесай

Валери Симеонов инспектира полицейските приемни в ромските квартали на Пловдив и Асеновград

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила инспектира строителството на полицейската приемна в ромската "Шекер махала " в Пловдив.

Той се срещна се и с работата на изнесения полицейски сектор в кв. "Лозница " в Асеновград. За това на какъв стадий е строителството той се осведоми персонално от шефа на строителната компания и от кмета на регион "Северен " Ральо Ралев, на чиято територия се намира обектът. Няма външни работи, които да са подвластни от климатичните условия и чакам обектът да бъде приключен до края на месеца, сподели след огледа Симеонов. Вицепремиерът добави, че моделът с изнесените полицейски приемни в Пловдив и Асеновград ще се ползва на всички места, където се появи напрежение. Като образец уточни, че напълно скоро следва откриването на подобен сектор в циганската махала в Стара Загора, имало и поръчки за Бургаско. Идеята е, добави Симеонов, да бъде лимитирана битовата престъпност в сериозни места. Кметът Ральо Ралев сподели, че към постройката ще бъдат завършени тротоари и два паркинга с общо 20 паркоместа. В момента акцентът е подземната инфраструктура с окабеляване, което да се употребява в приемната.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив старши комисар Атанас Илков сподели, че вървят състезания за попълване на недокмоплекта в дирекцията, след което ще се желаят и обособени щатни бройки за изнесената приемна в "Шекер махала ". Той посочи, че последният конкурс е за 30 места за младши изпълнителски длъжности. Отделно към този момент в финален стадий е състезанието за осемте места за приемната в кв. "Лозница " в Асеновград, сподели шефът. Илков е безапелационен, че има резултат от приемната там, като преди всичко уточни, че е доста по-удобно както за жителите, по този начин и за сътрудниците му.

Запитан по какъв начин ще разяснява трафика на турски жители, преследвани за присъединяване в опита за прелом, Валери Симеонов отговори "има подобен трафик, който не е огромен ". По думите му трафикантите се подкрепят от "хора с по-ниски морални качества и то главно от Гранична полиция ". Когато изкушенията са огромни - има нарушение на служебните отговорности, има и влизане в схеми за трафик, разяснява той. Симеонов добави, че патрулиращите двойки по границата тук-там не са по разпоредбите - граничен служител на реда с боец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Относно арестуваните в Одрин Симеонов сподели, че България ще отбрани своите жители, в случай че имат потребност от отбрана и риторично добави "Нали не очаквате вицепремиерът да тръгне да пази нарушители или да се изрича в тяхна поддръжка? ". Той добави, че огромна част от трафикантите от турска страна са българи, които не смеят да се приберат в България, тъй като ще бъдат задържани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР