Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще вземе спешни мерки за

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще вземе спешни мерки за
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ракията не е по-долу от кашкавала и сиренето

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че ще вземе незабавни ограничения за отбрана на обичайна българска ракия разгласи в След среща с представители на Сдружение "Българска домашна ракия " в Министерския съвет той разяснява, че законно записаните дребни обекти за филтрация са към 1500, а противозаконните казани са сред 3 и 6 000. Ето за какво Симеонов прикани да бъдат предпазени съзнателните производители на ракия от навлизането на сивия бранш.

"Защо за кашкавала и сиренето би трябвало да написа какъв е процентът на палмовото масло, да се поставят на обособен рафт, променихме закона и ги задължихме да вършат това, а за алкохола да няма. Ще предложим законова смяна на етикетите на спиртните питиета да се изписва какъв брой % е зърненият етанол. Ще защитим „ баламите”, произвеждащи ракия и спазващи закона, които си заплащат акциза от сивия бранш посредством повече надзор на страната и от огромните спиртопроизводители ", разяснява Симеонов.

Производителите се оплакаха на вицепремиера, че от незаконните производители не се събира данък, което основава предпоставки и записаните по закон обекти също да не го вършат. Членовете й осъждат такова държание "въпреки икономическата насила за сходно престъпление ".

По време на срещата са били разисквани и ограничения за включването на домашната ракия в идния за правене закон за българските уникати, в който да бъде планувано и това произвеждане на най-традиционната българска напитка, съобразено с европейската инструкция.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР