„Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с

...
„Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с
Коментари Харесай

Тома Биков: Симеонов не е поставял ултиматум, срещу него върви силна атака

„ Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уеб страницата на Министерския съвет. Това е доста мощна офанзива, която върви против него”, безапелационен бе Тома Биков от ГЕРБ.

Днес в Народното събрание депутатите ще гласоподават оставката на Антон Тодоров, която той подаде поради скандалните изявления против журналиста Виктор Николаев. Валери Симеонов тогава разяснява, че „ можем да спретнем един „ Викторгейт”.

След като казусът набра мощ, Валери Симеонов даде период от 24 часа на медиите, отразили абсурда, да му се извинят, като в противоположен случай съобщи, че ще търси правата си в съда. Тази позиция беше оповестена на уеб страницата на Министерския съвет.

„ Вчера в парламентарната група обсъждахме и държанието на Валери Симеонов и се обединихме към това, че не желаем оставката му като вицепремиер и го подкрепяме”, безапелационен е Тома Биков.

„ Поведението на Валери Симеонов е отговорност на целия кабинет, защото неговото изказване беше качено на формалния уебсайт на Министерски съвет”, безапелационен е Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.

Бойчев разяснява, че от Българска социалистическа партия изрично се опълчват на всевъзможни опити да се оказва напън върху медиите.

„ Проблемът не е в Антон Тодоров, а в ГЕРБ. Това държание не е от през вчерашния ден, то е целеустремено, търсено, провокативно поведение”, безапелационен е Бойчев.

Той добави, че парламентарната група на левицата ще гласоподава за оставката на Антон Тодоров.

На въпроса по какъв начин ще гласоподават от ПГ на ГЕРБ Тома Биков разяснява, че той персонално ще гласоподава за оставката на Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР