Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че до края на годината България

...
Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че до края на годината България
Коментари Харесай

Томислав Дончев: До края на годината ще има план за средствата от ЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че до края на годината България ще може да предложи народен проект за асимилиране на ресурсите от Европейския съюз. Става въпрос за средствата за преодоляване  на здравните и икономическите последствия от COVD-19.

Дончев посочи, че сумата от 30 милиарда евро е условна и с цел да бъде усвоена ще би трябвало и сериозен проект за деяние. Той приказва по време на парламентарния надзор в Народното събрание.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев отговори, че е нужна и конституционна смяна: " Тази сила, която я има измежду една огромна част от българското общество, което от време на време е на площадите, ще бъде пропиляна, в случай че не докара до промени. Наша обща задача е това да го създадем по най-хубавия метод. Какво би трябвало да се промени? Законодателната рамка - даже в Конституцията, с цел да може страната да е в положение да извършва една от главните си функционалности - да въздава правдивост ".

От Българска социалистическа партия обявиха, че изгубеното доверие към държавното управление ще се окаже сериозен проблем.

" Загубата на доверие към държавното управление, което представлявате, че може да обезпечи почтеност при изразходването на европейските средства, може да се окаже проблем и при усвояването на тези пари, които би трябвало да оказват помощ при преструктурирането на стопанската система ни и за превъзмогване на следствията от тежката рецесия с ковид ", съобщи депутатът от Левицата Крум Зарков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР