Вицепремиерът Томислав Дончев не очаква провеждане на нови предсрочни избори

...
Вицепремиерът Томислав Дончев не очаква провеждане на нови предсрочни избори
Коментари Харесай

Има проруска симпатия в управлението

Вицепремиерът Томислав Дончев не чака осъществяване на нови предварителни избори след края на европредседателството. Дончев призна, че в обединението има различия и полифония, само че съгласно него това е обикновено, защото ръководството е формирано от разнообразни партии с разнообразни визии.

"Би било съмнително, в случай че от разнообразни партии, разнообразни водачи приказват едно и също. Защо тогава са разнообразни партии? ", разяснява вицепремиерът.

Дончев изясни, че има разлика в поддръжката на "Атака " за кабинета на Пламен Орешарски и за ръководството на ГЕРБ. За Орешарски тя била скрита, до момента в който в този момент се базирала на подписано съдружно съглашение

"Както сме коментирали и тогава, дали една такава управническа структура е лесна - не, никога не е лесна. Дали има в нея взаимни отстъпки - да, несъмнено взаимни отстъпки има. И в случай че някой би задал въпроса дали компромисите са доста огромни, аз бих бих задал незабавно контра въпроса: "Каква беше алтернативата? Каква друга естествена работеща управническа структура би могла да се получи? ", уточни Томислав Дончев, съгласно който дозата "проруска благосклонност " не значи, че може да има подозрения за проевропейската ориентировка на страната.

"Проруска доза благосклонност има, изключително в някои от партиите, само че нееднократно, всеки от водачите и като политически заявления и значително като дейности, не е давал мотиви да се съмняваме в проевропейската ориентировка на страната ", разяснява Дончев. Според него даже и президентът не може да "извади страната " от Европейски Съюз и НАТО.

Той не виждал предпоставки с края на европредседателството да има и предварителни парламентарни избори. "Към момента имаме полифония, имаме и несъгласия, те са обществени, транспарантни. В противоположен случай би било съмнително, в случай че някой нещо шушука в ъгъла с някой и ние не знаем защо става дума. По една или друга причина, всички разнообразни визии са публично притежание. Дали това образува някаква степен на социална тревога? Вероятно да. Но за сметка на това всичко е транспарантно ", сподели още вицепремиерът пред bTV.

Дончев се спря и честите митинги. "Утвърди се механиката, когато някой желае средства, има избрани претенции – синдикални, професионални, да застава пред Министерски съвет и да декларира позиция. Ние се опитваме, според от опциите, да реагираме във всяка обстановка ", изясни той.

И добави: "Когато някой споделя: "Нека страната даде ", да припомня, че тя страната лични пари си няма. Държавата дава единствено това, което е взела под формата на налози “. „ Парите в никакъв случай не са задоволително по отношение на потребностите и настояванията "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР