Вицепремиерът Томислав Дончев каза по време на парламентарния контрол, че

...
Вицепремиерът Томислав Дончев каза по време на парламентарния контрол, че
Коментари Харесай

Дончев: Няма риск от загуба на средства по Наука и образование за интелигентен растеж

Вицепремиерът Томислав Дончев сподели по време на парламентарния надзор, че няма риск от загуба на средства по стратегия " Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020 година, заяви Българска телеграфна агенция. Той напомни, че повода за релокацията на 100 млн. лв. от програмата към оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " е свеждане до най-малко на риска от загуба на средства по стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".

Вицепремиерът посочи, че релокацията е съгласувана с Европейска комисия и е напълно съобразена с условията на нормативната база, като не води до смяна на знаците, заложени в съглашението за партньорство.

Средствата би трябвало да са изразходвани за насърчаване на иновационния капацитет, само че и за основаването на благоприятни условия нововъведенията да бъдат комерсиализирани, сподели Дончев.

В отговор на различен депутатски въпрос вицепремиерът посочи, че главната цел на инвентаризацията на информационно-комуникационната инфраструктура за потребностите на електронното ръководство, която се прави по европроект, е да се откри с какви системи разполага администрацията, по какъв начин се изразходват средства за този развой, следвайки главната цел да се подсигуряват нужните за реализация на електронно ръководство - единна платформа и оперативна съгласуемост. Това не може да стане в границите на правенето на годишните отчети на положението на администрацията, тъй като такава инвентаризация не се прави.

Това са общи данни, които се подават от администрациите и дават единствено обща ориентировка, сподели Дончев. По европроекта инвентаризацията се прави в това число и посредством визити на място, добави той. Вицепремиерът заяви, че по плана 576 администрации са инвентаризирани. Инвентаризацията е основа за построяването на указател на осведомителните запаси, като той също се прави по този европроект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР