Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Министър Сандов беше отличен с приз „Екопазител на Северозападна България“ 2022 г.

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите получи от основния редактор на Мариана Гомилева грамота на благодарност и плакет с оценката „ ЕКОПАЗИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ “ 2022 година

Наградата беше присъдена от читателите и от репортерския екип на медията в символ на благодарност за дейните и целесъобразни действия от началото на годината, инициирани от министър Борислав Сандов за съхраняването на природата в тази част на страната.

„ След многочислените мнения и подкрепящи личността му писма, които получихме в редакцията ни, взехме решение да разпознаваем министър Сандов с благодарствена грамота и плакет за работата му за повече предпазени територии, реализирането на нови екопроекти и разширението на съдействията с граничещите със Северозапада Сърбия и Румъния. Конкретният мотив е, че жителите са трогнати от жеста на министър Сандов да издаде дълго чаканата заповед за оповестяване на естествената забележителност „ Башовишки печ “ за предпазена територия, “ посочи гл. редактор на медията Мариана Гомилева.

„ Това, което се опитваме да създадем в Министерството на околната среда и водите, е да имаме дългосрочност на самодейностите. Предстои ни доста работа и се веселя, че получаваме поддръжка от толкоз съидейници. Тя е индикация, че визията ни за работата на министерството и политиките, които организираме със съдействие на локално равнище, са в вярната посока за общата ни идея – по-чиста природа, освен в Северозападна България, само че и в цялата страна. Приемам този жест на благодарност с зов всички да бъдем екопазители и скоро да се наредим до страните членки на Европейски Съюз с сполучливи зелени начинания, “ уточни министър Борислав Сандов при приемането на оценката.

Подробности по тематиката четете тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР