Вицепремиерът по икономическите въпроси, туризма и демографията Валери Симеонов е

...
Вицепремиерът по икономическите въпроси, туризма и демографията Валери Симеонов е
Коментари Харесай

Валери Симеонов вдигна мерника на алкохолния туризъм и шумните кръчми

Вицепремиерът по икономическите въпроси, туризма и демографията Валери Симеонов е решил да се разправи един път вечно алкохолния туризъм на Слънчев бряг и с шумните кръчми по морето, които тормозят нощно време туристите и локалните поданици. Симеонов разгласи желанията си с изявление за бТВ, като уточни, че " заведенията в Слънчев бряг вършат курорта на " Содом и Гомор. "

" Там се вижда по какъв начин се движат мощно опиянени и дрогирани младежи, които падат, блъскат се, крещят, клатят се. Това е неприемливо ", отсече той. И добави, че алкохолният туризъм даже не способства за стопанската система на страната, защото не генерира доходи, тъй като с изключение на, че е фалшив, е и противозаконен.

Алкохолните турове - нещо непоносимо за естествените туристи

" Слънчев бряг е народен курорт и всеки почиващ там има право на мира след 12 часа. През последните години курортът се трансформира в място за алкохолен туризъм. За 12 години има растеж от 80% на туристите, а приходите са 0%. Заради свалянето на равнището падат и приходите. Трябва да се мисли и за увеличението на приходите на бизнеса в региона ", безапелационен бе вицепремиерът.

По думите му доста от хората, живеещи покрай известния с алкохолните си турове курорт, не стъпват в него, тъй като " той е нещо непоносимо за един сдържан, уталожен човек”.

Симеонов разказа и т.нар " бар кроул” (евтините алкохолни турове по питейните заведения за млади чужденци - бел. ред.), практикуван всеобщо от непознати дуристи пака: " Силно опиянени младежи, които се движат на тумби от по 100-200 индивида със съдействието на " Слънчев бряг” АД, които за 100 индивида вземат 50 лева, за 200 – 75 лева. Това е съсипване на реда в курорта за без пари, коленичене пред всички стремежи. Може скоро да се открият будоари по улиците за полови услуги”, недоволства патриотът.

Държавата ще се бори с непрекъснати инспекции

Все отново той е на ясно, че " няма по какъв начин за един сезон да трансформира Слънчев бряг от алкохолен курорт в умерено място ". В същото време е уверен, че " алкохолният туризъм се стопира елементарно, най-много с инспекции ".

Симеонов изясни, че " алкохолът по курортите е ужасяващ - чист алкохол, който се разрежда с какво ли не ". Този алкохол се предложил в " долнопробните заведения и преместваемите обекти ". " Това са заведенията, които изяждат хляба на всички, които влагат от години ", установи отрасловият заместник-министър ръководител.

Той изясни и по-подробно ограниченията, които ще се подхващат, с цел да се ограничи алкохолният туризъм, а от там и шумът.

Има 1000 метода за затваряне на заведение

" Алкохолният туризъм се стопира със прекъсването на незаконните питейни заведения с подправен алкохол ", отсече Симеонов. Той е забелязал, че в курорта " има стотици, хиляди хора, които влагат в бизнеса си непрестанно, само че нямат възвращаемост, тъй като туристите вървят по евтините заведения и питейни заведения ".

По негова самодейност в Слънчев бряг и по цялото черноморие към този момент има гореща линия за шумни заведения. " Телефонът е за звук, само че получаваме и други сигнали ", разясни той. И добави, че против шума от питейните заведения не се води ефикасна битка.

" Има доста съществени проблеми с нормативната база. Нямаме време да я променяме в този момент, само че за това ще използван други ограничения. Със съдействието на 10 министерства и доста организации сме подписали съглашение за организирането на сложни групи за инспекция, които ще ревизират шумните заведения ", разкри вицепремиерът.

Мерят децибелите на кръчмите по морето

Освен това ще се мери шумът, схемите за евакулации, температурите в хладилниците, договорите на личния състав... Има 1000 способи да се затвори едно заведение ", отсече Симеонов.

Той заяви и че към този момент в Слънчев бряг се затварят обекти - най-много такива със статут на преместваеми обекти. " Това не може да са преместваеми обекти. Имат бетон и са по един декар. Те ощетяват бюджета на общината и страната. Община Несебър не реализира добър надзор, за това провеждам група за надзор, повеждам ги там и виждам по какъв начин пишат ", заключи вицепремиерът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР