Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и председател на Съвета

...
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и председател на Съвета
Коментари Харесай

Близо 450 предприятия ще получат ваучери за технологични услуги

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и ръководител на Съвета по киберсигурност Марияна Николова взе присъединяване в специфичното издание на серията уебинари на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия SMEs Webinars , отдадено на киберсигурността.

По време на събитието Николова разгласи началото на пилотното издание на Ваучерната скица за даване на услуги за осведомителни и информационни технологии на дребните и междинните предприятия на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “.

Изпълнителният шеф на организацията Бойко Таков съобщи, че процедурата по набиране на претенденти за даване на осведомителни и информационни технологии към предприятията ще стартира на 20 ноември . Той добави, че ще бъдат предоставяни два вида ваучери за безплатна помощ към бизнеса: вид 1 на стойност 5 000 лв., които представителите на дребните и междинните предприятия ще могат да употребяват за направа на уебсайт или приложение, както и вид 2 на стойност 20 000 лв. за индустриални и логистични действия, както и за взимане на ограничения за кибер и осведомителна сигурност. Таков осведоми, че бюджетът на програмата е над 9 милиона лева и се чака да поддържа близо 450 предприятия.

Марияна Николова засегна и тематиката за Закона за киберсигурност, като съобщи, че документът е първият нормативен акт, в който са написани разпореждания в региона на мрежовата и осведомителна сигурност и който дава правна основа за битка с кибер случаите в България. Председателят на Съвета по киберсигурност бе безапелационна, че сигурността в онлайн пространството зависи от съдействието сред страната и бизнеса и насочи зов към представителите на частния бранш да създадат всичко по силите си за повишение на равнището на мрежова и осведомителна сигурност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР