Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак каза пред телевизия Россия

...
Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак каза пред телевизия Россия
Коментари Харесай

Александър Новак: Европа не може да замени руския газ


Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак сподели пред телевизия " Россия 1 ", че е малко евентуално Европа да откри метод да размени вноса на съветски природен газ, съобщи БНР.

Новак, който беше министър на енергетиката на Русия от 2012 до 2020 година, означи, че всичко е допустимо, само че показа прогнозата си, че " несъмнено няма нищо, което да може да размени съветския газ до една година, или след три, или след пет години “, защото европейските страни би трябвало да компенсират 60% от своя газ, в случай че отрежат Русия.

Вчера Новак предизвести, че въвеждането на ембарго върху вноса на съветски нефт и газ ще докара до колапс на международните енергийни пазари.

Изявленията на съветския вицепремиер са факт, защото редица западни страни се стремят да забранят вноса на газ от Русия, с цел да спрат финансирането на военната инвазия на Москва в Украйна.

В сряда Европейската комисия пък направи законодателно предложение за запълване на газовите складове в Европейски Съюз на 90% от техния потенциал до 1-ви ноември на всяка една последваща година, като за актуалната година условието да бъде 80 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР