Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак каза пред телевизия Россия

...
Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак каза пред телевизия Россия
Коментари Харесай

Александър Новак: Европа не може да замени руския газ



Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак сподели пред телевизия " Россия 1 ", че е малко евентуално Европа да откри метод да размени вноса на съветски природен газ.

Новак, който беше министър на енергетиката на Русия от 2012 до 2020 година, означи, че всичко е допустимо, само че показа прогнозата си, че " несъмнено няма нищо, което да може да размени съветския газ до една година, или след три, или след пет години “, защото европейските страни би трябвало да компенсират 60% от своя газ, в случай че отрежат Русия.

Вчера Новак предизвести, че въвеждането на ембарго върху вноса на съветски нефт и газ ще докара до колапс на международните енергийни пазари.

Изявленията на съветския вицепремиер са факт, защото редица западни страни се стремят да забранят вноса на газ от Русия, с цел да спрат финансирането на военната инвазия на Москва в Украйна.
В сряда Европейската комисия пък направи законодателно предложение за запълване на газовите складове в Европейски Съюз на 90% от техния потенциал до 1-ви ноември на всяка една последваща година, като за актуалната година условието да бъде 80 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР