Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по

...
Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по
Коментари Харесай

Мария Габриел е на посещение в Йордания

Вицепремиерът Мария Габриел е на публично посещаване в Йордания по покана на сътрудника си Айман Ал-Сафади. Двамата ще обсъдят опциите за разширение на съдействието сред София и Аман в региона на стопанската система, търговията и енергетиката. 

Йордания е значим търговски сътрудник на България в района на Близкия изток. Разширяването на икономическите връзки и опциите за задълбочаване на партньорството сред София и Аман в региона на нововъведенията и туризма, ще бъдат във фокуса на диалозите на вицепремиера Мария Габриел в столицата на Йордания. Инвестициите на Хашемитското кралство у нас са в областта на услугите, търговията и недвижимите парцели. Има интерес от вложения и в туризма.

Важно за България е съдействието с Йордания в региона на сигурността и битката с тероризма. Страната ни е подготвена да бъде хазаин тази година на среща на върха в границите на „ Процеса Акаба “. Крал Абдула II слага началото на тази самодейност преди девет години. Целта ѝ е районно и интернационално съдействие в битката с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма. 

Мария Габриел ще бъде на визита при краля на Йордания Абдула II, с който ще разиска тематиката за българското домакинство на интернационална среща в границите на " процеса Акаба ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР