Вицепремиерът изброи и няколко доказателства за това. Първото било, че

...
Вицепремиерът изброи и няколко доказателства за това. Първото било, че
Коментари Харесай

Всички Тръпнат Да Разберат: Ще Подаде Ли Оставка Валери Симеонов!

Вицепремиерът изброи и няколко " доказателства " за това. Първото било, че през юни в неговия кабинет съумели дружно с представители на няколко министерства да реализират промени за трудовата подвижност - достъп на огромни групи от българските общности до пазара на труда.

Още през декември предходната година пък бил омекотен режимът за приемане на синя карта на жители от трети страни, които са от български генезис.

Освен това била засилена работата на организацията с общностите в чужбина - в Украйна, Западните околности, Албания, Македония и други.

По думите на Симеонов това бил първият мотив за какво тези претенции за оставка са несъстоятелни и той приключвал по този въпрос, тъй като си е извършил отговорностите.

" По забавен е вторият ми мотив и държа да бъде отразен - във връзка изказванията за злоупотреби при обезпечаване на документи за идентичност за искащите да получат българско поданство - отново на вниманието на гласовитите представители на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля " - през лятото на 2017 година получих сигнали за злоупотреби от едно лице, което изиска дискретна среща. Това беше Катя Матева - към момента служителка на Министерство на правосъдието, директно отговаряща за българското поданство (именно по нейни данни Велизар Енчев упрекна Красимир Каракачанов, че Вътрешна македонска революционна организация е получавало пари от схемата - б.р.). Тя ми даде писмени данни, които към този момент беше предала в ДАНС. Тъй като нямаше по какъв начин да преценява достоверността им, съветвах се първо с моя сътрудник и сподвижник вицепремиера Каракачанов, защото предлагането за шеф беше от тях (ВМРО - б.р.). Получих от него единодушие и предоставих тези материали на съответните профилирани служби, които са способени. Това стана на среща на 30 октомври, пред очевидци, а 2 седмици по-късно организирах втора среща, с цел да се убедя, че се работи по случая. С това моят ангажимент завърши, и като вицепремиер и като жител. "

Симеонов акцентира, че не знае до каква степен тези данни са послужили на проверяващите и не му е работа да пита.

" В персонален проект пък, без да му споделям, че има подобен сигнал, съм провел от този момент безусловно до преди десетина дни многократни диалози с шефа на организацията Петър Харалампиев доста да внимава и да не се позволяват злоупотреби, защото това е извънредно срамен пестник в лицето на България. Доколко той не се е съобразил, ще научим след правосъдните каузи. Аза като длъжностно лице съм направил каквото би трябвало, ето за какво несъмнено настояванията за оставката ми са несъстоятелни ", безапелационен бе той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР