Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев ще

...
Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев ще
Коментари Харесай

МВР и МО уплътняват“ границата

Вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев ще се срещне през днешния ден с министъра на защитата Димитър Стоянов по отношение на защитата на границата. Това заяви Демерджиев пред медиите в Габрово, където е на посещаване в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи по отношение на организацията на работа по време на изборите.

" Ще създадем всичко допустимо, с наличните сили, оптимално добре да уплътним границата. Паралелно работим по създаване на техническите уреди. Средствата ще дойдат от Европейската комисия (ЕК), която регистрира този проблем, подготвена е и желае да помогне ", добави министърът. Демерджиев уточни още, че преследването и задържането на мигранти е изискване за приемането на България в Шенген.

Министърът изясни, че първата задача на Министерство на вътрешните работи, в битката с незаконната миграция, е да бъдат спрени мигрантите на границата, " само че сме затруднени от това, че 110 км от граничната линия не е механически обезпечена ". Демерджиев добави, че през предходната седмица са водени диалози с Европейска комисия, която ще помогне тези 110 км да се обезпечат,  да се набират автомобил и да се попълни щата на " Гранична полиция ", който е понижен за последните 10 години с 2000 бройки. Втората задача на Министерство на вътрешните работи е да спре вторичните напредвания на мигранти през страната, сподели още той.

По мотив случая от през вчерашния ден, при който бус с мигранти катастрофира на автомагистрала " Тракия " Демерджиев съобщи, че са ясни участниците в случая, а материалите по следствието са предадени на прокуратурата. Той добави, че по този случай, както и по други следствия, които са в напреднал етап, ще има среща през днешния ден по обед сред ръководителите на служби в Министерство на вътрешните работи и заместник-главния прокурор, с цел да се набележат съответни дейности на работа.

На 4 януари Министерство на вътрешните работи е открило притежателя на буса и е подало информация към прокуратурата. Кой не си е приключил работата, след нас има прокуратура и съд, преценете сами, сподели още Иван Демерджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР