Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел заяви, че тепърва предстоят

...
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел заяви, че тепърва предстоят
Коментари Харесай

Мария Габриел: Тепърва предстоят разговори за новия състав на Министерския съвет

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съобщи, че занапред предстоят диалози за новия състав на Министерския съвет след ротацията, а сегашният състав на кабинета има още доста работа.

Според Габриел тя и министър председателят учен Николай Денков би трябвало да създадат оценка на работата на всеки един от министрите в настоящия състав на Министерския съвет. Едва по-късно двамата ще обсъдят и състава на изпълнителната власт след ротацията.

Тя разяснява и думите на вицепрезидента Илиана Йотова, че Министерският съвет е тим B, а решенията се взимат от Народното събрание.

Според него единственото, което ни стопира за еврозоната, е по-високата инфлация в България

" Аз мисля първо, че България е парламентарна република и виждаме, че имаме работещ парламент. Второ, виждаме резистентност и непоклатимост в страната, тъй като изпълнителна и законодателна власт работят, приказват си имат разговор и споделят общи цели. И, в случай че - да, това е тимът на България, който спореля общи полезности, отбелязва общи резултати дружно в Народното събрание и изпълнителна власт, това е методът, по който виждам аз страната ", съобщи Габриел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР