Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и земеделският

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и земеделският
Коментари Харесай

Министър Иван Демерджиев: При тези пътища в Странджа изпълнението на функциите ни е невъзможно

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и земеделският министър Явор Гечев са на граничния контролно-пропускателен пункт в Малко Търново. Те ще създадат инспекция и на положението на горските пътища и противозаконната сеч.
 
През последните месеци казусът с противозаконните мигранти се задълбочава. Те се пробват да преминат границата точно в региона на Малко Търново. Мигрантите бързат да влязат в България преди идването на зимата.
 
Министър Демерджиев съобщи: " Ще се работи, с цел да бъдат обезпечени пътищата в региона, защото техниката на Гранична полиция непрекъснато се чупи. Обсъдена е правната рамка, с цел да могат да се случат тези поправки по-бързо.

Ще бъдат основани взаимни патрули сред горските и гранична полиция, които ще оказват помощ за противозаконните мигранти и бракониерствата.
Трябва да се откри дали има данни за нарушаване за осъществяване на противозаконна сеч в Странджа и дали има данни за отклоняване от законовите наставления.
 
Към момента  има формирани актове за позволени административни нарушаване при добива на дървесина в Средна гора. Това са административни нарушавания, без противозаконна сеч.
 
За да можем да се оправим с миграционната вълна би трябвало да имаме условия за техниката, която се движи. При тези пътища осъществяването на функционалностите ни е невероятно. С тази правна рамка ще може да се създадем ремонт на пътя. До две седмици ще сме подготвени да стартираме.
 
Това е приоритет за националната сигурност. Демерджиев сподели, че имат подпомагане от турска страна. За трафика на хора от страна на служителите на реда включени в това имат събрани доказателства, които ще бъдат дадени на прокуратурата. Каза, че идната седмица предстоят рокади, само че не уволняване, а пренасяне ". 

По отношение на изборите Демерджиев изясни: " Основните ни дейности са ориентирани към предварителна защита и търсене на лица забъркани в изборни закононарушения, когато полицията работи в задатък доста постоянно лицата се отхвърлят да работят ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР