Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри 142-рата

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри 142-рата
Коментари Харесай

Мария Габриел откри учебната година във ВУТП

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри 142-рата образователна година във Висшето учебно заведение по телекомуникации пощи откри и връчи дипломата на отличника на випуск 2023 – Живко Дафов – магистър от компетентност „ Информационни технологии ”.

„ Надграждайте опит и се учете от всяка обстановка, мислете сериозно и креативен и имайте авантюристичен дух, като останете отворени към новото и света. Вие сте нашето ново потомство иноватори, които ще владеят технологиите по този начин, че да творят положително. ”, сподели в приветственото си слово на Мария Габриел.

„ На добър час скъпи първокурсници, попътен вятър скъпи абитуриенти и сполучлива реализация в специалността и дано да ни честита новата образователна година. ” - съобщи при откриването на образователната година на висшето учебно заведение по телекомуникациr и пощи ректорът му проф. Миглена Темелкова.

„ По данни на рейтинговата система на висшите учебни заведения ние единствени от инженерните университети в страната сме с растеж в приема на студенти през последните 3 години, компютърните ни специалности са най-търсени от студентите в чужбина, а съгласно данни за осигурителния принос на нашите приключили ученици ние сме в челната петица измежду университетите в България. ”, добави тя.
С приветствия за началото на образователната година и при връчването на дипломи на абитуриенти в церемонията се включиха Александър Йоловски – министър на електронното ръководство, Григорий Григоров – заместник-министър на превоза и известията, Сергей Станишев и Петър Витанов – членове на Европейския парламент, Иван Димитров – ръководител на Комисията за контролиране на известията, Костадин Костадинов – ръководител на ПГ на Политическа партия „ Възраждане “, Красимир Вълчев – ръководител на Комисията по обучение и просвета в 49-то Народно събрание, Кристина Петкова – депутат в 49-то Народно събрание от ПГ на " Продължаваме Промяната-Демократична България ", проф. доктор Владя Борисова - ръководител на Патентно ведомство на Република България, проф. доктор Аце Миленковски – ректор на университет „ Скопие “.

 

 
 
Стаж в Европейския парламент подари на първокурсниците, признати с най-голям бал евродепутатът Петър Витанов – лекар хонорис идея на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. В словото си евродепутатът Сергей Станишев изиска промяна в Националната организация по оценяване и акредитация, с цел да „ работи цифрово, а не аналогово ”.

Костадин Костадинов – водач на Политическа партия „ Възраждане ” се обърна към студентите и абитуриентите с думите: „ Бъдете сигурни, че знаете всичко и бъдете сигурни, че имате да научите още доста повече от това, което знаете. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР